szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy bálna tévedt Buenos Aires egyik legmodernebb városrészének kikötőjébe, egy édesvízi csatornába. A népszerű környék járókelőit meglepte a váratlan látogató.

Az állatot hétfőn vették észre a luxusjachtok és vitorláshajók mellett Puerto Madero kikötőjében. A szakembereknek eddig nem sikerült azonosítaniuk, hogy sima-, kék- vagy csukabálna tévedt-e a kikötőbe. Az önkormányzat szakemberei megpróbálták az állatot a nyílt víz felé terelni.

Enrique Crespo, a tengeri emlősök szakértője, a nemzeti tudományos technológiai tanács kutatója a Todo Noticias országos hírcsatornán elmondta: ha egy felnőtt egyedről van szó, amely vándorlás közben letért útjáról, akkor még van esélye arra, hogy visszataláljon és túlélje a kalandot. Ha anyját elvesztett kölyök bálnáról van szó, akkor életveszélyben van.

Diego Taboada, a bálnavédelmi intézet elnöke szerint az eltévedt állat egyértelműen egy fiatal bálna lehet, amelyet vissza kell irányítani természetes élőhelyére. A szakértő azonban úgy vélte, hogy az állat túlélési esélyei csekélyek, mivel az édesvízben a bálnák könnyen megfertőződhetnek.

Az észak-atlanti simabálnák minden évben Argentína hideg vizei felé vándorolnak. Május és december közötti érkezésük sok turistát vonz a térségbe, de az állatok ritkán tűnnek fel édesvíz környezetében.

Egy teljes kacsacsaládot szabadítottak ki az útellenőrök

Egy teljes kacsacsaládot szabadítottak ki az útellenőrök

Harangozó Tamás: Molnár Gyula MSZP-s pályafutása véget ér

Harangozó Tamás: Molnár Gyula MSZP-s pályafutása véget ér

Itt a Föld újabb óceánja, ezúttal a Déli

Itt a Föld újabb óceánja, ezúttal a Déli