szerző:
Dömötör Tamás
Tetszett a cikk?

Két jó meccsel zárulhatnak az Európa-bajnokság csoportmeccsei. A svédeken kívül mindenkinek van vesztenivalója. Vagy nyernivalója, ahogy tetszik.

A D-csoport zárónapján az a kérdés, hogy a franciák mellett ki az, aki a legjobb nyolc közé jut – mármint az angolok vagy az ukránok. Mert Svédország számára már lefőtt a kávé ezen az Európa-bajnokságon, kicsöngettek, vége, függöny. Pont úgy jártak, mint a holland válogatott, mélyen tudásuk alatt, egy-egy kulcsjátékos formájától függve, nem pedig csapatként fellépve játszották végig a tornát.

©

Nyilván Svédország válogatottja még búcsúzhat szépen, ha a franciák ellen mutatnak valamit, netán győzni tudnak. Valami azt súgja, hogy nem fognak, és teljes lesz a kudarc. Az eddig mutatott játékuk sem meggyőző, Ibrahimovic játékmesteri szerepe nem jött be, hiába na, a keselyű nem teve, vizet hordani, és közben még osztogatni is a többieknek, az nem ugyanaz a műfaj, mint amit a középcsatár játszani szokott.

Emellett belső ellentétek is bomlasztják a csapatot, Mellberg és Ibrahimovic nem cseresznyéznek egy tálból a hírek szerint, bár ebből a pályán nem látszott semmi, igaz, az ellenkezőjéből sem. A svédek semmiféle extra teljesítményt nem hoztak ki magukból, nem küzdöttek igazi csapatként, mint mondjuk a görög csapat, vagy a hasonló képességű dánok (akik kiestek bár, de hagytak nyomot minden nézőben, akik látták őket), ezért is kell ma búcsúzniuk.

©

A franciák második meccsükön már megmutatták, hogy tudnak focizni, az elsőn az angolok ellen azért nem, mert az angol csapat nagyon nem akart (vagy nem tudott) játszani.  Laurent Blanc mester csapata a legtrendibb rövidpasszos játékot játssza, amit a spanyolok is, és ha megy nekik, bárkit megverhetnek ezen az Eb-n. Ribéry és Benzema óriási respekttel rendelkezik nemzetközi szinten is, és még csak most kezdenek bemelegedni.

A svédeket szét fogják passzolni a franciák, és a nagytermetű északi védőknek meglesz a feladat, ha nem akarnak három vereséggel távozni a végén. A francia csapatnak elég egy döntetlen is, de ettől még győzni akarnak, már csak a csoportelsőség megszerzése miatt is.

©

Az angol–ukrán meccs kemény lesz. Bár Hodgson kapitány tizenegye már futballisták gyülekezetének tűnt a svédek ellen, azért nehéz az első meccset megbocsátani nekik – a franciák ellen kritikán aluli volt a produkciójuk. Ha azt a formát hozzák az ukránok ellen, akkor nagy lesz a baj. Rooney visszatérhet eltiltása után, az ő játékában kódolva van a veszély, képes meccset hozni Angliának. Az is igaz azonban, hogy mondott már csődöt a csatár, fontos meccsen is. Gerrard zsenialitására így is szükség lesz, kell valaki, aki kiszolgálja a többieket, azt pedig ő tudja legjobban.

©

Ukrajna második meccse csalódás volt a hazai közönség számára, de csak nekik, mert minden semleges néző tudta, hogy a francia csapat jobb náluk. Ennek ellenére Blohin mester magára vállalta a vereséget; ha tudja, mi volt a baj csapatával, akkor lehet, hogy azt is tudja, mi kell az angolok ellen. Egy jó Sevcsenko mindenképpen kellene, bár a hírek sérülésről szólnak vele kapcsolatban, azért inkább arra fogadnék, hogy ott lesz a pályán Anglia ellen. Mert a csodákra szükség van, ő meg képes varázsolni, már láthattuk.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Szétszedték a Galaxy S20-at, és akadt egy kis probléma

Szétszedték a Galaxy S20-at, és akadt egy kis probléma

Karantén Tenerifén: „Az egész szálloda olyan, mint egy kísértetház”

Karantén Tenerifén: „Az egész szálloda olyan, mint egy kísértetház”