szerző:
MTI

Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány kihirdette a Feröer-szigetek és Görögország elleni mérkőzésekre készülő labdarúgó válogatott keretét, amelybe a várakozások szerint bekerült a magyar góllövőlistát vezető Böde Dániel is. A meccshiánnyal küzdő Szalai Ádám és Stieber Zoltán nem kap lehetőséget.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján hozta nyilvánosságra a feröeriek és a görögök elleni válogatott keretet. Az első mérkőzést október 8-án Budapesten zárt kapuk mögött rendezik az UEFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar-román mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói incidens miatt.

A 25 fős szűkített keret Telkiben készül a mérkőzésekre.Az U21-es válogatottnál is számításba vett futballisták közül Osváth Attila, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám kezdi meg a közvetlen felkészülést a két összecsapásra.  Feröer ellen eltiltás miatt nem ugyan nem léphet pályára, de a görögök ellen már szerepelhet a ferencvárosi Leandro de Almeida, így ő is a csapattal készülhet.

 "Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljen a magyar válogatott" - mondta a kerethirdetés után Bernd Storck. "A Feröer elleni győzelemmel véglegesen biztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban, ez legalább pótselejtezőt jelent, amire tizennyolc éve volt legutóbb példa. Az elmúlt hónapokban jó csapattá formálódott a gárda, szinte minden kerettag játékban van, bízom benne, hogy a játékosok jó formában érkeznek meg a mérkőzéseket megelőző összetartásra. Egyértelmű, hogy a Feröer elleni hazai mérkőzést meg kell nyernünk, de ehhez támadásban és védekezésben is meg kell tudnunk valósítani az eltervezett stratégiát."

Szalai Ádám és Stieber Zoltán kihagyásáról Storck elmondta: mivel jelenleg nem játszanak a klubcsapataikban, nem tudja megítélni, milyen formában vannak. "Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjaikban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű játékosokról van szó" - magyarázta a megbízott szövetségi kapitány.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Melyik amerikai elnököt látták a Káma Szútrával a kezében?

Melyik amerikai elnököt látták a Káma Szútrával a kezében?

Munkagép és autó is lángolt ma az országban

Munkagép és autó is lángolt ma az országban

Széllel, esővel folytatódik a lehűlés

Széllel, esővel folytatódik a lehűlés

Mbappé elmondta, hol tervezi a folytatást

Mbappé elmondta, hol tervezi a folytatást

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Tenisz: Fognini nyerte a monte-carlói meglepetésdöntőt

Tenisz: Fognini nyerte a monte-carlói meglepetésdöntőt