Foci vébé: nem akar lemondani a kameruni kapitány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A kameruni válogatott szövetségi kapitánya, Paul Le Guen nem mond le posztjáról azután, hogy csapata a dánoktól elszenvedett szombati 2-1-es vereség nyomán az első gárda lett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, amely már biztos búcsúzik a csoportkör után.

A francia szakember azt mondta: kétségtelenül nagy csalódás ez számukra és egész Kamerun számára. "Nem mondok le, miért tenném. - fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón. - Semmit nem bánok. Mindent megteszek a kameruni csapatért, akár bíznak bennem, akár nem. A hollandok elleni utolsó mérkőzésen a becsületünkért fogunk játszani."

Dán kollégája, Morten Olsen a győzelem ellenére nem volt maradéktalanul elégedett csapata teljesítményével. "Túl sok elemi hibát követtünk el, a folytatásban ezt nem engedhetjük meg magunknak. - mondta. - Ha tovább akarunk jutni, akkor ennél sokkal jobban kell összpontosítanunk." 

Az utolsó fordulót csütörtökön rendezik az E jelű négyesben, a magyarok selejtezőcsoportjából kijutott dánok az ugyancsak három ponttal álló japánokkal mérkőznek a másik továbbjutó helyért, a kétszer vesztes kameruniak pedig a már biztos nyolcaddöntős hollandokkal játszanak.