„Overdose-nak elment a kedve az élettől”

„Overdose-nak elment a kedve az élettől”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budinszki Barbara éveken át dolgozott Overdose mellett, július elején azonban úgy érezte: ez már sok neki. Felmondott, a ló legutóbbi eredményén pedig nem lepődött meg. Az Új Szó interjúja.

"Amit a gépnél művelt, az az elmúlt két-három hónapnak az eredménye - mondta a ló egykori munkalovasa az Új Szónak. - A tréningben sok hibát elkövettek, Overdose-nak elment a kedve az élettől."

A ötéves kora óta lovakkal foglalkozó Budinszki többek között azért döntött a felmondás mellett, mert Overdose Németországból hazatérve átkerült egy másik tréningre és másik csapatba. "Nem értettem egyet azzal, amit csináltak vele. Próbáltam változtatni, segíteni, megbeszélni, de nem jutottunk dűlőre. Akkor döntöttem úgy, hogy én ehhez nem asszisztálok."

"Láttam, hogy jelentkeznek a problémák, hogy nem akar kimenni a pályára dolgozni, nem olyan a hozzáállása, mint azelőtt. Ez azért van, mert más szisztémával foglalkoznak vele, mint régen, és ez a lónak nem tetszik. Ezért nem akar kimenni a pályára, nincs kedve semmihez. Ezek után, rossz felkészítéssel versenyezni se lesz kedve."

Szerinte hiba volt kivinni Baden-Badenbe. "Még mielőtt feltették a lószállítóra, megmondtam, hogy nem szabad kivinni, mert nem lesz benne az első ötben." Félreértelmezték a ló által adott jeleket, amik végül idáig vezettek. "Próbáltam a tudtukra adni, hogy nem értünk egyet, de végül úgyis az történik, amit az idomár meg a tulajdonos akar. Én csak lovas vagyok."

A teljes interjút az Új Szó internetes honlapján olvashatják.

Hozzászólások