Steven Gerrard kiakadt a partjelzőre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tegnap délután az Everton és a Liverpool 2-2-es döntetlennel végzett, bár a 94. percben szabályos góltól fosztotta meg a Poolt a játékvezető. Gerrard felelősségre vont a partjelzőt, aki csak hiszi, hogy Suarez lesen volt a gólnál.

Steven Gerrard már a győzelmet ünnepelte, amikor tudatosult benne, hogy a játékvezető érvénytelenítette a gólt, les címén. A "vörösök" csapatkapitánya rohant is felelősségre vonni az asszisztenst, aki beintette a szabálytalanságot. Amikor Gerrard igen határozottan lépett fel vele szemben, meglepő választ kapott.

"Láttam az esetet még egyszer, és nagyon szomorú vagyok. Szabályos gól volt. Három pontot kellett volna zsebre tennünk, nem csak egyet" - kesergett a Liverpool középpályása.

A partjelző ítéletével kapcsolatban a következőket mondta: "Nem volt les és nekem nehéz ezt megmagyarázni. Az egyetlen ember, aki ezt megtehetné, az a partjelző. Oda is mentem hozzá, megkérdeztem, hogy valóban les volt-e? Erre ő a következőt válaszolta: 'azt hiszem'. Ezzel nem győzött meg. Ha minden döntést a ligában 'azt hisszükre' alapozunk, akkor nagy bajban leszünk."

A mérkőzés egy korábbi jelenetére is felhívta a figyelmet Gerrard. Az Everton második gólja előtt ugyanis egy vitatható szituációban a hazaiak kapták meg a labdát bedobásnál: "A második góljuknál tisztán miénk lett volna a bedobás. Ezt meg is ítélte a partjelző, de a játékvezető (Andre Marriner) valamiért mást látott. Nekik adta a labdát és ebből kaptuk a második találatot."

Gerrard végül elárulta, hogy sajnálja a csapatot, mert úgy érezte, hogy végre igazán együtt voltak. Kijött a lépés és megérdemelték volna a győzelmet: "Egyetlen csapat volt, amelyik futballozni akart, és ezek mi voltunk" - tette hozzá az elkeseredett csapatkapitány.

Nézzék meg a teljes mérkőzés összefoglalóját, benne a Liverpool érvénytelenített találatával, amelyen egyértelműen látszik, hogy nem lesről született: