Klein Dávid viharos szélben nézett be 8000 méter fölé

Klein Dávid viharos szélben nézett be 8000 méter fölé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nyolcezer méter fölé mászott a Csomolungmát oxigénpalack nélkül meghódítani készülő Klein Dávid, ezután pár nap pihenés következik, és kezdődhet a csúcstámadás.

Nyolcezer méter felett járt a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid. A hegymászó a kettes táborban, 7800 méteren töltötte az éjszakát, majd magyar idő szerint kedd hajnalban 8000 és 8150 méter közötti magasságba mászott, noha előrejutását viharos szél nehezítette – közölte a Spar Everest Expedíció.

Klein Dávid jelenleg az előretolt alaptábor (6400 méter) felé tart, ahonnan alaptábor-vezetőjével, Török Edinával szerdán mennek lejjebb az 5200 méteren fekvő alaptáborba.

Ezzel lezárul a hegymászó szombaton indult akklimatizációs köre, és néhány nap pihenés következik, ami után – ha az időjárás engedi – elindulhat a csúcstámadásra.

©

Klein Dávid április 6-án indult útnak, hogy a Spar Everest Expedíció keretében megkísérelje a világ legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászását. Ez a világon eddig összesen csak mintegy 200 embernek sikerült, magyar hegymászónak még nem.