Hétvégi buliban kokainozhatott a két magyar kajakos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ötszörös világbajnok Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence nem a dunavarsányi edzőtáborban fogyaszthatott kokaint – állította a Blikk.

Csipes Tamara és Dombvári Bence állítólag a hét végén, bulizás közben juttatta szervezetébe a kokaint, nem a dunavarsányi edzőtáborban – írta a Blikk. A lap szombaton írt arról, hogy a két kajakos korábban megbukott a drogteszten.

Felelniük kell klubjuk, a Honvéd és a válogatott vezetői előtt, de „tettük hivatalból üldözendő cselekmény”, vagyis ha a hatóság tudomására jut, hogy kábítószert fogyasztottak, akkor el kell járnia az ügyben – tette hozzá a lap.

A beszámoló szerint ha vállalják a leszoktatást, megússzák a komolyabb büntetést, ellenkező esetben akár börtönnel is fenyegethetik őket. Azt nem tudni, mikor kerülnek vissza a válogatott keretbe, a júniusi Európai Játékokra biztosan nem utaznak.

A Blikk szerint a szövetség hétfőn tárgyal a következményekről, de a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi elnökségi ülésén is szóba kerülhet az ügy és a Honvéd szintén vizsgálódik.