szerző:
hvg.hu

Ahogy tegnapi cikkünkben megírtuk, kivételesen frappánsra sikeredett az EB-re induló magyar labdarúgó-válogatott csapatbuszának feliratozása. A közönségszavazás nyomán a buszra matricázott „Ria, ria, Hungária” szurkolói rigmust lefordították angolra. Same in English-stratégia, ahogy az már más terepen is bejött. Olvasóink díjazták a humorforrást. Bár van, aki úgy látja, ez inkább shame in English és nem same in English.

Az egyik kommentelő szerint a felirat biztosan a zselvzseni ex-NAV-elnök Vida Ildikó ötlete volt. Mások úgy látták, hogy jó lenne bővíteni a „Debil-mobil” feliratozását némettel is, ezzel is nyomatékot adva a csapatbusz EU-komformitásának: "Garn, garn, Ungarn".

Ha már ry-ry, akkor legyen inkább „ráj, ráj, kupleráj”, írja az egyik olvasó. De valaki örül a "ry-ry-Hungary" matricának, hisz sokkal furcsábban nézne ki az „ION ION SOK STADION” felirat.

Akadt, aki egyszerűen csak egy szakállas viccet kopizott be: Stone fire? No, sky. Ami hevenyészett, ámbár lelkiismeretes fordításban: kő tűz? Nem, ég. Vagy elég lenne egyszerűen egy „Tolmácsot kérek” felirat. Esetleg „gyen gyen szégyen”, ami úgy hangozna angolul, hogy „me-me-shame”.

Viszont alighanem igaza van annak az olvasónknak, aki azt írta: „Van még idő… Le kéne kaparni gyorsan, nehogy más is meglássa.” Ezt javasoljuk az illetékeseknek. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Japánban 5 év börtönnel "jutalmaznák" azt, aki kalózoldalakkal seftel

Japánban 5 év börtönnel "jutalmaznák" azt, aki kalózoldalakkal seftel

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Vélhetően a kórházaknál a legdrágább parkolni ma Magyarországon

Vélhetően a kórházaknál a legdrágább parkolni ma Magyarországon

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

„Egy mondat”: a hajléktalanságban élők védelmében tüntettek a fővárosban

„Egy mondat”: a hajléktalanságban élők védelmében tüntettek a fővárosban