Jól nézze meg, mire száll fel a kalandparkban!

Jól nézze meg, mire száll fel a kalandparkban!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Csökkentek a szabálytalanságok a kalandparkokban, de még mindig rengeteg helyen találtak szabálytalanságokat a kormányhivatalok munkatársai. Több parkot be is zártak.

Júliusban újra ellenőrzéseket folytattak azokban a kalandparkokban, ahol az egy hónappal korábbi ellenőrzés során hiányosságokat találtak. Akkor 82 kalandparkból 46-nál tártak fel valamilyen problémát a szakemberek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint pozitív tapasztalat, hogy a legtöbb helyen az előző vizsgálat hatására megszűntek a hiányosságok, ugyanakkor az üzemeltetők továbbra sem fordítanak kellő figyelmet az alapvető követelmények betartására sem.

A minisztérium által elrendelt vizsgálat keretében a fővárosi és megyei kormányhivatalok munkatársai most összesen 53 kalandparkban 129 berendezést ellenőriztek. 23 helyszínen 41 berendezés továbbra sem felelt meg az üzemeltetésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. Most 22 százalékkal kevesebb eszköznél talátak problémát, mint az előző ellenőrzés során.

Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár szerint „Az eredmény alátámasztja, hogy rendszeres vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy az üzemeltetők a jogszabályoknak megfelelően működjenek és jobban odafigyeljenek a követelmények betartására. A kalandparkok folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak, az ellenőrzéseket addig folytatjuk, amíg nullára nem csökkennek a családokat súlyosan veszélyeztető körülmények.” 

A nulla egyelőre még messze van. A hatóságok az ismételt ellenőrzést követően megindították a fogyasztóvédelmi eljárásokat, 2 esetben megtiltották a kalandpark működését.

Hozzászólások