Győzelemmel búcsúztatta az évet a fociválogatott

Győzelemmel búcsúztatta az évet a fociválogatott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen három meccset sikerült megnyernie idén a csapatnak: korábban Feröert és Lettországot verte meg.

Ahogy múlt csütörtökön a Luxemburgban elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával, úgy kedden, a világbajnoki résztvevő Costa Rica elleni barátságos mérkőzésen is három csatárral kezdett a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Szabó János –Varga József, Pátkai Máté, Nagy Dániel – Ugrai Roland, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás

A meccsen meglehetősen kevesen vannak kinn, a szervezett szurkolás pedig - ahogy korábban a Carpathian Brigade szurkolói csoport bejelentette - elmarad. Közleményükben "lélektelennek" nevezték a nemzeti csapat játékosait, akiktől a "megalázó eredmények" – a feröeri 1-1-es döntetlen, valamint az andorrai 1-0-s és a luxemburgi 2-1-es vereség – után "nem minden meccsen győzelmet, de a küzdőszellemet és a hajtást igenis" elvárják.

©

"Ez nem a mi meccsünk" - mondja Hajdú B. István kommentátor, amikor látta, hogy a 10. percben két magyar focista is jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot. Vinícius helyett Korcsmár Zsolt, Pátkai Máté helyett pedig Nagy Ádám állt be.

A  helyszínen nézi a válogatott idei utolsó fellépését Orbán Viktor miniszterelnök. Vajon most is fogja majd a fejét?

©

A 19. percben a válogatottba hosszú idő után a Luxemburg elleni meccsen visszakerült Nikolics Nemanja elfektette az ellenfél kapusát, majd a hálóba gurított, fél testtel azonban lesen volt, így a találat érvénytelen.

1-0 ide!
A 36. percben Celso Borges rúgta fel Nagy Ádámot, ő sárga lapot, a magyar válogatott szabadrúgást kapott. Ugrai laposan lőtte kapura a labdát, ami megpattant Nikolicson, és a halóban kötött ki.

©

A 47. percben Priskin Tamás megkapta a mérkőzés második sárgáját: későn csúszott be.

Kishíján megduplázta előnyét a magyar csapat, Ugrai esett el gólhelyzetben a 16-oson belül. Ezért akár büntető is járhatott volna.

©

59. perc, Priskin Tamást váltja Böde Dániel.

A meccsre a 22 ezres Groupama Arénába végül 9860 néző látogatott ki a hivatalos közlés szerint. Ha szervezett szurkolás nincs is, a drukkerek azért hallhatóan támogatják a magyar csapatot.

A továbbiakban mindkét oldalon akadtak helyzetek, újabb magyar büntetőt spórolt el a játékvezető, a válogatott pedig sikeresen verte vissza az egyre erősödő Costa Rica-i nyomást. 93 perc után elmondható: a Szélesi Zoltán csapata megvert egy világbajnoki résztvevőt.

©

A játékosok ezúttal nem hiába vártak a himnuszra: a drukkerekkel közösen énekelték el a meccs után.

Hozzászólások