szerző:
hvg.hu

Levélben ad választ az elmúlt napok történéseire és döntésére a magyar válogatott korábbi játékosa.

„A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba!” – írta a Nemzeti Sporthoz is eljuttatott levelében Dzsudzsák Balázs, hogy választ adjon arra, végül miért maradt az Egyesült Arab Emírségekben.

Levelében a 31 éves labdarúgó úgy fogalmaz, “szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is”.

A magyar válogatott korábbi játékosának állítása szerint feltett szándéka volt, hogy vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljon, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói. Ám hiába várt a megfelelő ajánlatra, írja, legnagyobb bánatára nem kapott ilyet.

Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el.

A levélben pénzügyi dolgokról is szó esik, Dzsudzsák ugyanis azt írja: “Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni. Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.”

“Az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől, folyamatosan keresett, nagyon szeretett volna a soraiban tudni, és várt Rám! Az elmúlt két évet itt töltöttem, így tudtam, mit várhatok ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetőségem, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatom tovább” – tette hozzá, kiemelve azt, hogy számára most is Magyarország és a magyar válogatott jelenti első számú klubot.

Levele végén Dzsudzsák Balázs az új szövetségi kapitány kikötését is megemlíti, miszerint Marco Rossi csak akkor látja helyét a válogatottban, ha van csapata. A labdarúgó szerint ezért sem várhatott tovább.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu/MTI Sport

Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben

Dzsudzsák Balázs továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben futballozik: a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírta szerződését az al-Ittihad Kalba SC csapatánál, a klub közösségi oldalának beszámolója szerint.

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Videón, ahogy Orbán TEK-es testőrei a parlamentbe rohannak

Videón, ahogy Orbán TEK-es testőrei a parlamentbe rohannak

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Strasbourg után: megerősítették a római Colosseum és Forum Romanum védelmét

Strasbourg után: megerősítették a római Colosseum és Forum Romanum védelmét

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A II. kerületiek ellenállása miatt késlekedik az M0-s építése

A II. kerületiek ellenállása miatt késlekedik az M0-s építése