szerző:
hvg.hu

Magyar focimeccsre például olyan nagyon sokan nem szoktak járni, de ők 2019-ben is adómentesen tehetik majd ezt. Ugyanakkor a kulturális belépők is a kedvezményes körben maradnak.

Beadta saját módosító javaslatait a parlament gazdasági bizottsága az őszi adócsomaghoz, írja az Mfor. Korábban arról szóltak a hírek, hogy megszűnik a munkaadó által a munkavállaló részére juttatott, sportrendezvényekre, kulturális eseményekre szóló belépőjegyek, bérletek adómentessége. Most kiderült, mégsem, 2019-re is marad a mentesség.

A tavaszi adócsomag ezt a kedvezményt – sok más béren kívüli juttatáséhoz hasonlóan – eltörölte, 2019 január elsejei hatállyal. Ezen nem változtatott a Pénzügyminisztérium által pár hete benyújtott őszi adócsomag sem. Kedden viszont a gazdasági bizottság egy olyan javaslattal állt elő, amely megtartaná az idén hatályos jogszabályt.

Az Mfor megjegyzi, a gazdasági bizottság valójában a kormány akaratát önti írásos formába ezekben a javaslatokban. Vagyis az elmúlt hetekben valamiért valakinek fontossá válhatott, hogy a meccsekre, színházakba, koncetrekre szóló belépők adómentessége mégis megmaradjon. A javaslat egyik lehetséges magyarázata Orbán Viktor sportszeretete lehet.

A módosító szerint a minimálbér értékéig élne az adómentesség és a visszaélések elkerülése érdekében kikötik, hogy a belépő nem lehet visszaváltható. E megkötésekkel a juttatási érték csökken a sport esetében, ugyanakkor emelkedik a kultúránál – hívja fel a figyelmet indoklásában a bizottság. A kultúra adómentességének megtartása mellett szól technikailag, hogy az szja-törvényben az adómentességről szóló mellékletben egy pontban kezelik e két területet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hivatalos: itt a teljesen új Toyota Corolla szedán

Hivatalos: itt a teljesen új Toyota Corolla szedán

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Meghalt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

Meghalt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

A Párbeszéd kérdőre vonta Tarlóst a Lokál kizárólagos engedélye miatt

A Párbeszéd kérdőre vonta Tarlóst a Lokál kizárólagos engedélye miatt