szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar focimeccsre például olyan nagyon sokan nem szoktak járni, de ők 2019-ben is adómentesen tehetik majd ezt. Ugyanakkor a kulturális belépők is a kedvezményes körben maradnak.

Beadta saját módosító javaslatait a parlament gazdasági bizottsága az őszi adócsomaghoz, írja az Mfor. Korábban arról szóltak a hírek, hogy megszűnik a munkaadó által a munkavállaló részére juttatott, sportrendezvényekre, kulturális eseményekre szóló belépőjegyek, bérletek adómentessége. Most kiderült, mégsem, 2019-re is marad a mentesség.

A tavaszi adócsomag ezt a kedvezményt – sok más béren kívüli juttatáséhoz hasonlóan – eltörölte, 2019 január elsejei hatállyal. Ezen nem változtatott a Pénzügyminisztérium által pár hete benyújtott őszi adócsomag sem. Kedden viszont a gazdasági bizottság egy olyan javaslattal állt elő, amely megtartaná az idén hatályos jogszabályt.

Az Mfor megjegyzi, a gazdasági bizottság valójában a kormány akaratát önti írásos formába ezekben a javaslatokban. Vagyis az elmúlt hetekben valamiért valakinek fontossá válhatott, hogy a meccsekre, színházakba, koncetrekre szóló belépők adómentessége mégis megmaradjon. A javaslat egyik lehetséges magyarázata Orbán Viktor sportszeretete lehet.

A módosító szerint a minimálbér értékéig élne az adómentesség és a visszaélések elkerülése érdekében kikötik, hogy a belépő nem lehet visszaváltható. E megkötésekkel a juttatási érték csökken a sport esetében, ugyanakkor emelkedik a kultúránál – hívja fel a figyelmet indoklásában a bizottság. A kultúra adómentességének megtartása mellett szól technikailag, hogy az szja-törvényben az adómentességről szóló mellékletben egy pontban kezelik e két területet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vörösiszap-katasztrófa: börtönben maradnak a Mal-vezetők

Vörösiszap-katasztrófa: börtönben maradnak a Mal-vezetők

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva