szerző:
hvg.hu

Megalázó gólokat kap a magyar válogatott, közel sem vagyunk ahhoz a játékhoz, amellyel Budapesten legyőztük a horvátokat.

A világbajnoki második helyezett ellen idegenben nem sok csapatnak van reális esélye a pontszerzésre, de a magyar válogatott úgy utazhatott Splitbe, hogy előtte Budapesten egyszer már sikerült megverni a horvátokat. Azóta azért visszatért a világ a régi kerékvágásba: Horvátország vezeti a csoportunkat, mi épp nem vagyunk továbbjutó helyen.

Az E csoport állása a ma esti meccsek előtt

1. Horvátország 10 pont/5 meccs
2. Szlovákia 9 pont/5 meccs
3. Magyarország 9 pont/5 meccs
4. Wales 6 pont/4 meccs
5. Azerbajdzsán 1 pont/5 meccs

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt. Az Eb-re az első két helyezett jut ki.

A csoportunk másik meccsén ma este Szlovákia fogadja Wales-t, ez a horvát-magyarral egy időben kezdődött, és 1-1 lett a vége.

A kezdőcsapatok:

Horvátország: Livakovic – Jedvaj, Lovren, Vida, Barisic – Rebic, Modric, Rakitic, Brozovic, Perisic - Petkovic

Magyarország: Gulácsi - Lovrencsics, Kádár, Orbán, Korhut - Vida, Kleinheisler - Dzsudzsák, Holman, Sallai - Szalai

 Hogy a horvátok nem sebezhetetlenek, az kiderült az előző meccsükön is, amikor Azerbajdzsánnal csak 1-1-et játszottak. Mi nem nagyon örülhettünk aznap: akkor kaptunk ki másodszor is Szlovákiától, így sokkal nehezebb helyzetbe kerültünk.

A mai meccsen az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthatott a szövetségi kapitány. Marco Rossi meccs előtti nyilatkozata nem túlságosan duzzadt az önbizalomtól: arról beszélt, hogy ha ki is kapunk, annak a módját mi választhatjuk meg.

Sajnos nem sokat kellett várni az első gólra: már az első pár percben is a horvátok nyomtak, de aztán Kádár óriásit hibázott, ajándékba adott egy labdát Modricnak, Orbán nem merte már buktatni a horvátot, akinek csak be kellett gyalogolnia a kapuig, Gulácsi teljesen kiszolgáltatott volt, az 5. percben 1-0.

Jellemző az első percekre, hogy magyar gólszerzési lehetőségben először a 11. percben reménykedhettünk, de Dzsudzsák szabadrúgása után sem kellett a horvátoknak lerágniuk a tíz körmüket, sőt, egy újabb magyar hiba után csak Orbánon múlt, hogy nem lett nagyobb baj. Az első tudatos magyar akcióra a 20. percig kellett várnunk.

De jött a 24. perc, és már 2-0-ra vezetett Horvátország. Ezúttal Lovrencsics adott el magyarázhatatlan buta módon egy labdát, Orbán nem tudott menteni, Petkovic pedig klasszis megoldással sarkazta el Gulácsi mellett a labdát.

A 42. percben pedig egészen megalázó gólt kaptunk, egy beadás után Kádár képtelen volt eltalálni a labdát, a mellette álló Petkovic is rosszul ért bele, de róla így is behullott a labda a kapuba, 3-0. Ez az állás maradt a félidőig is.

©

A félidő után Kádár már ki sem jött – teljes joggal cserélte le őt Rossi, Lang állt be. Egy kicsit összeszedettebben is kezdtük el a második félidőt.  De aztán már megint egy teljesen érthetetlen hiba: tizenegyest kapott Horvátország, Kleinheisler úgy vágta fel Rebicet, hogy Lang simán tudott volna szabályosan szerelni. Ám Perisic rettenetesen rosszul lőtte a büntetőt, Gulácsi szépet védett, maradt a 3-0. Ráadásul a tizenegyesnél Kleinheisler megkapta a második sárga lapját. Nagyon furcsa volt a helyzet, a büntetőnél ugyanis ő még a pályán volt, csak az utána jövő szögletnél szült neki a bíró, hogy kiállította. Nem volt világos, hogy a bíró kapcsolt nagyon későn, vagy már a tizenegyes után szólt be neki valamit a magyar játékos, a lényeg sajnos az, hogy emberhátrányba kerültünk.

A 60. percben Nagy Dominik váltotta Dzsudzsákot, Rossi talán arra gondolhatott, hogy ennek a meccsnek már mindegy, vasárnap szükség lesz egy friss Dzsudzsákra. Arra pedig a 68. percig kellett várnunk, hogy meglegyen az első kaput eltaláló magyar lövés. De ez már nem osztott, nem szorzott, unalmas utolsó félórával lepörgették a meccset, 3-0 a végeredmény. Az egyetlen apró örömünk az lehet, hogy Szlovákia nem győzött, így még nem szállt el minden reményünk a kijutásra.

Az E csoportban három játéknap van hátra a mai után. Vasárnap Magyarország-Azerbajdzsán (zárt kapuk mögött) és Wales-Horvátország lesz. November 16-án mi szabadnaposak leszünk, aznap horvát-szlovák és azeri-walesi meccset tartanak, a zárófordulóban pedig Szlovákia-Azerbajdzsán és Wales-Magyarország, november 19-én.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Lamperth Mónika lehet a budapesti főjegyző

Lamperth Mónika lehet a budapesti főjegyző

Halálos motorbaleset az M5-ösön

Halálos motorbaleset az M5-ösön

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta - kövesse velünk élőben

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta - kövesse velünk élőben

Akár ki is hátrálhat a kormány a 3-as metró támogatási szerződéséből

Akár ki is hátrálhat a kormány a 3-as metró támogatási szerződéséből

Nagy ötlet: egyesíti az 5G-t és a Wi-Fi 6-ot a Qualcomm

Nagy ötlet: egyesíti az 5G-t és a Wi-Fi 6-ot a Qualcomm

Büntetésekkel szórta meg az UEFA a BL-csapatokat

Büntetésekkel szórta meg az UEFA a BL-csapatokat