szerző:
techline.hu

A zenés kívánságműsorok talán a leghallgatottabbak a különféle...

A zenés kívánságműsorok talán a leghallgatottabbak a különféle rádióadások közül, nem véletlen, hogy számos rádióadó él ezzel a lehetőséggel. Ha a kedvenc számunkat szeretnénk hallani, akkor vagy betelefonálunk, vagy bízunk abban, hogy egy hasonló ízlésű rádióhallgató teszi meg ugyanezt. Aki viszont internetezik, annak nem kell külön műsorra várnia, a világháló számos oldalán felleli kedvenceit.
A Deezer is egyike ezen site-oknak, ám vonzó küllemével, magyar nyelvűre is állítható felületével és szolgáltatásaival kitűnik a sorból, no meg persze azért, mert a világ legnagyobb zenetáraként hirdeti magát. Már a kezdőoldal is számos remek meghallgatásra váró muzsikát kínál, de a testre szabott kívánságműsorhoz érdemes tovább lépnünk, egy ingyenes regisztráció lebonyolítása után (ami azonban akár ki is hagyható).
Minthogy itt egyfajta közösségi oldalról is szó van, akár be is állíthatjuk a profilunkat, ismerősöket kereshetünk, illetve együtt is hallgathatunk zenét.

Közösségi oldal is: beállíthatjuk a profilunkat

Nézzük most meg, hogyan lehet saját kívánságműsorunk. Kattintsunk felül a Zene feliratra, s egyből felnyílik a Keresés ablak. Itt azután van lehetőség: előadóra, albumra, zeneszámra, sőt „mindenre” is kereshetünk. Próbaképp beütöttük a nagy klasszikus, a Beatles nevét, s nem győztünk válogatni a több mint 500 találat közül (amelyek között azért voltak ismétlések, albumtól függően).

Próba a nagy klasszikussal

Ha azután megtaláljuk kedvenc számunkat, csak a mellette lévő nyílra kell kattintani, s azonnal megszólal a zene – meglepően jó minőségben. Ha közben meggondolnánk magunkat, s inkább egy másik számot hallgatnánk, csak kattintsunk rá, s akkor – igen kulturált módon – elhalkul az aktuális zene, s máris szól az új dal. Ha egy zeneszám véget ér, s mi nem csinálunk semmit, folytatódik a zene a lista következő dalával.
Ha kíváncsiak vagyunk a világ aktuális kedvenceire, akkor kattintsunk bal oldalon a Toplista feliratra, s máris válogathatunk az angol, az amerikai, a francia és a német top 10-es listából.
Az oldalon természetesen internetes rádióadókat is találunk, illetve egy ínyencséget: az úgynevezett okos rádiót is (SmartRadio), amely a hallgatója zenei ízlésének megfelelő zenét sugároz. Erre picit azért tanítani kell: ha nem tetszik az a zene, amit játszik, akkor kattintsunk a balra mutató nyílra, ami a következő szám indítását jelenti. A rádió tanul az esetből, s a továbbiakban kerülni fogja az abbahagyott számhoz hasonlók sugárzását. Az okos rádió további kellemes szolgáltatása, hogy diszkográfiát is kínál az adott szám előadójáról.

Egy igazán okos rádió, amelyik tanulni is hajlandó

Arra is van egyébként lehetőség, hogy a saját MP3-as számainkat feltöltsük, illetve lejátszólistát hozzunk létre, s ez utóbbit akár publikussá is tehetjük, azaz megoszthatjuk másokkal.
Túl a rengeteg fantasztikus számon, a Deezer feltehetően sikerre van ítélve, hiszen a mai net két olyan szegmensét ötvözi, amelyek egyenként is óriási népszerűségnek örvendenek: a hatalmas zenei kínálatot és az izgalmas közösségi funkciókat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Íme az eddigi talán legszebb kínai villanyautó

Íme az eddigi talán legszebb kínai villanyautó

A magyar határtól nem messze lehet egy új Volkswagen-gyár

A magyar határtól nem messze lehet egy új Volkswagen-gyár

Meghalt a legendás orosz kézilabdázó

Meghalt a legendás orosz kézilabdázó

Áttörést értek el kanadai kutatók a Parkinson-kóros betegek kezelésében

Áttörést értek el kanadai kutatók a Parkinson-kóros betegek kezelésében

Az állam húzta ki a csávából az Erdei elnökölte bokszszövetséget 303 millióval

Az állam húzta ki a csávából az Erdei elnökölte bokszszövetséget 303 millióval

Meg fog lepődni, hol a legolcsóbb egy könnyű reggeli

Meg fog lepődni, hol a legolcsóbb egy könnyű reggeli