szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

PIMShellA PIMShell rendkívül emlékeztet a FeedDemon-ra.

PIMShell
A PIMShell rendkívül emlékeztet a FeedDemon-ra. A program ingyenesen használható, és a segítségével akár több cikket is megnyithatunk az integrált, többlapos böngészőben.
Könnyedén összeválogathatjuk a minket érdeklő anyagokat, osztályozhatunk, használhatunk különféle megjelöléseket, gyűjteményeket állíthatunk össze, kategorizálhatunk stb. A hozzászólások írása és a kommentek követése is egyszerűen megoldható a programon belül.
Érdekesség, hogy a program mindent egy adatfájlba ment, így akár magunkkal is vihetjük a saját összeállításokat.
Mivel a Google Reader meglehetősen népszerű, az a minimum, hogy a feedeket a Google szolgáltatásából is néhány mozdulattal átemelhetjük, ehhez nem kell mást tennünk, mint bejelentkezni Google-elérésünkbe, majd importálni az RSS folyamokat.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Directory Monitor
Egy remekül használható kis mappafigyelő, amelynek a segítségével nem csak egy, hanem több mappa változásait is nyomon követhetjük. Sőt, a Directory Monitor az almappákat is szemmel tartja. A konfigurálása egyszerű, miután kiválasztottuk a megfigyelendő mappákat, megadhatjuk, hogy melyiknél milyen változásokat monitorozzon a szoftver.
Minden változásról LOG bejegyzés készül, amelyet természetesen el is menthetünk később egy szöveges fájlba.
Itt is van lehetőség arra, hogy ha bármelyik mappában változás történik, automatikusan elinduljon egy meghatározott alkalmazás.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

YouSearch (Chrome plug-in)
A helyzet mindennapos: éppen egyik kedvenc weboldalunkon (például a techline.hu-n) nézelődünk, amikor az egyik témánál eszünkbe jut, jó volna tudni, vajon van-e valamilyen kapcsolódó videó a Youtobe-on, és ha igen, akkor szívesen meg is néznénk. A megoldás kézenfekvő (ha nem is egészen egyszerű): nyitunk egy új lapot, bebillentyűzzük a Youtube URL-jét, s már kereshetjük is a kapcsolódó videót.
 A megoldást egy ügyes kiegészítő, a YouSearch jelenti. Ha Youtube-ozni támad kedvünk, elég, ha rákattintunk az ikonra, s máris előbukkan egy keresősor. Itt már éppen úgy kereshetünk, mintha a videomegosztón lennénk, és a keresés eredményeként kis nézőképeket kapunk a legrelevánsabb találatokról.
A YouSearch kiegészítő még azt is lehetővé teszi, hogy saját videóinkat is ilyen egyszerűen, a videomegosztó megnyitása nélkül töltsük fel a Youtube-ra.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Desktop Ruler
A Desktop Ruler elnevezésű kis segédprogramnak elsősorban a webdizájnerek, grafikusok és szoftverfejlesztők vehetik hasznát, de tulajdonképpen a kíváncsi „átlagfelhasználó” is elbíbelődhet vele, ha szeretné megtudni, pontosan mekkorák is a képernyőn látható ablakok, objektumok, természetesen pixelben megadva.
A program használata rendkívül egyszerű: kedvünk szerint alakíthatjuk a hosszát, és oda húzzuk a képernyőn, ahova kedvünk tartja. Van rajta egy ki-/bekapcsolható kis segédsáv a pontosabb méréshez (ez felül mutatja a mért hosszt, alul pedig azt, hogy hányadik pixeltől kezdtük a mérést, és az meddig tart a képernyőn).
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

WOT
A WOT egy ingyenesen használható kiegészítő a legnépszerűbb böngészőkhöz. A segítségével egy kattintással megtudhatjuk, hogy az adott oldal megbízható-e vagy sem.
A rendszer több szempont szerint osztályozza az oldalakat, az összesített osztályzatokat pedig egy színes kör ikon jelöli: minél zöldebb, annál megbízhatóbb a webhely, ahol vagyunk, és minél pirosabb, annál inkább érdemes gyorsan elhagyni az oldalt, ha már odakeveredtünk.
Ha a Chrome-hoz, Firefoxhoz, Internet Explorerhez letölthető plug-int használjuk, mi is osztályozhatjuk a meglátogatott weblapokat (ehhez szükség van egy ingyenes regisztrációra is, és természetesen mi is „osztályozva” leszünk, az aktivitásunk alapján).
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Megszólalt a terveiről az SZFE egyik új vezetője

Megszólalt a terveiről az SZFE egyik új vezetője