szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogyan azt a nagy érdeklődést kiváltó tragédiák esetében már megszokhattuk, a három halálos áldozattal járó bostoni robbantás után is jelentős mennyiségben jelentek meg a különböző kamu fényképek, példamesék és összeesküvés-elméletek a Facebookon.

©

A bostoni merénylet témájában nem a 8 éves áldozathoz kapcsolt fénykép az egyetlen kamu dolog, ami gyorsan terjed a Facebookon. Páran gyorsan kiszúrták, hogy olyan áldozatokra emlékező oldalak jelentek meg a közösségi szájton, amelyeket még a tragédia előtt hoztak létre, s ebből aztán rögtön arra következtettek, hogy voltak, akik előre tudtak a közelgő katasztrófáról. Az eszükbe sem jut, hogy talán egy más néven futó, korábban indított oldalt vagy csoportot neveztek át a tragédia után – merthogy a Facebook erre is lehetőséget ad, egészen addig, amíg az oldal el nem éri a 200 követőt.

Emellett ezúttal is agyament spekulációk indultak arról, hogy valójában csupán egy fizetett statisztákkal megrendezett katasztrófáról van szó. Ennek alátámasztására az összeesküvést sejtők egy képpárt előkerestek. A képet az Urbanlegends.hu-ról érheti el, ahol néhány további összeesküvés-elméletet is talál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya

Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat