szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google nem használ dezodort. Persze nem szó szerint kell érteni az egyik blogposztban szereplő hasonlatot, de ha sarkítani akarnánk, azért valami olyasmit állít a Microsoft egyik vezető munkatársa a keresőóriásról, hogy az bizony „büdös”.

Lassan már megszokottá válik, hogy szinte kéthetente kapunk valami hírt arról, hogyan támadja a Microsoft nagy konkurensét, gondoljunk csak a Scroogled kampányra vagy a legutóbbi, belső használatra készült, azonban véletlenül (?) kiszivárgott videóra.

Legutóbb a Bing divízió vezetője, Stefan Weitz osztotta meg egy hosszabb blogbejegyzésében a Google-lel kapcsolatos gondolatait, nevezetesen azt, hogy a Google fejlesztői konferenciáján is „színt vallott” a cég, azaz kiderült, hogy a beharangozott újdonságok egy része újra csak adatokat gyűjt a felhasználókról, természetesen a célzott (és a Google-nek bevételt jelentő) hirdetések számára.

Forrás: TechWench

Weitz arról is beszél, hogy a felhasználók többsége nincsen tisztában a Google adatkezelési gyakorlatával, és szavait alátámasztandó, a Gfk Roper felmérésére hivatkozik. Az adatgyűjtés után úgy tapasztalták, hogy a felhasználók 70 százaléka nem tudja, hogy a Gmail „beleolvas” a levelekbe (a Google szerint senki nem olvas a levelekbe, csak egy algoritmus elemzi azok tartalmát), azonban – amennyiben erre lehetőség lenne – tízből kilencen leállítanák ezt a „szolgáltatást”.

Blogbejegyzésében érdekes hasonlatot használ a divízióvezető: a liftben együtt utazók is különféleképpen tolerálják egymás közelségét, és különbözőképpen érzik kényelmetlennek, ha valaki (egy vállalat: értsd Google) nem használ dezodort. Másként fogalmazva: büdös. Ezek azért, lássuk be, kemény szavak.

A bejegyzésben a szerző azt is megmagyarázza, miben más a Microsoft-féle adatgyűjtés, mint az, amit a Google csinál, és blog alatt egy infografikát is megosztott a nagy nyilvánossággal: ez a Bing előnyeit ecseteli, és külön is kiemeli azt, hogy míg a Bingnél hat hónap után törlik az összegyűjtött IP-címeket, addig a Google-nél 18 hónapig megőrzik ezeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Horror összegeket fizet a kormány a több ezer nem használt lélegeztetőgép tárolására

Horror összegeket fizet a kormány a több ezer nem használt lélegeztetőgép tárolására

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében