Irán visszalőtt: Az amerikaiak katari bázisát érte rakétatámadás
Teherán kommunikációjából az olvasható ki, hogy szeretnék az ellenségeskedést ennyiben hagyni.
A szalonna több országban is kultikus étel, köztük itthon is. Na de mitől van olyan jó illata?
Nagyjából 150 különböző szerves vegyületnek köszönhető, hogy szalonnasütés közben mindenki a konyha közelében szeretne tartózkodni. A mindennapok kémiájával foglalkozó Compound Interest blogon megjelent bejegyzés szerint sütés közben például a szalonnában lévő cukrok és aminosavak reakcióba lépnek egymással. Ez az úgynevezett Maillard-reakció ugyanúgy fontos meghatározója az illatnak, mint a sült szalonnán (és bármilyen húson) kialakuló, jó esetben vékony barna kéreg.
A Maillard-reakció mellett a hőhatás miatt a zsírmokelulák lebomlása is beindul, a folyamat közben létrejövő szerves anyagok is nagyban hozzájárulnak a szalonnasütés közben kialakuló illathoz.
Az illatot meghatározó anyagok közt 35 százalékban szénhidrogéneket, 31 százalékban aldehideket, 18 százalékban alkoholokat, 10 százalékban pedig ketonokat találunk. A többi rész jóval kevésbé meghatározó: 2,1 százalék a nitrogént tartalmazó, 1,3 százalék pedig az oxigént tartalmazó aroma, a többi összetevő mindössze 2,6 százalékot tesz ki.
Ha ízlett a cikk, kattintson ide, tetszeni fog az eredmény.
Teherán kommunikációjából az olvasható ki, hogy szeretnék az ellenségeskedést ennyiben hagyni.
Bár a támadás meglepte a világot, voltak jól látható előjelei annak, hogy mire készül az Egyesült Államok.
Az elnökkel egyszer az irodájában, egyszer pedig Lengyelországban próbáltak végezni.
Új idegenrendészeti eljárás indul.
Orbán korábban azt mondta, ez tüdőn lőné a gazdaságot.
Karácsony Gergely ismét felhívta a figyelmet arra: önkormányzati rendezvényről van szó.
Július elején újabb hullámra lehet számítani.
A Cargolux három Boeing 747-ese közvetlenül az iráni légtér előtt tűnt el a nyomkövető rendszerekből, és azóta sem tudni, hol vannak.