Internetes forgalomkicserélő központot indított a Magyar Telekom

Internetes forgalomkicserélő központot indított a Magyar Telekom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom internetes forgalomkicserélő központot létesített MT-IX néven, és elindítja a belföldi internetforgalom kicserélésére alkalmas új nagykereskedelmi szolgáltatását. A Telekom minden internetszolgáltató részére biztosítja a csatlakozás lehetőségét, a vállalat közlése szerint a cégek így optimalizálhatják a belföldi internetforgalom kicserélését.

Üzleti stratégiájának megfelelően a Telekom egy további új piacra lép be az új szolgáltatással. Az MT-IX hatékony működése kedvező hatással járhat a forgalomkicserélés (public peering) és ezzel a internetszolgáltatás költségeinek csökkentésére a Telekomnál és partnereinél egyaránt. Az MT-IX-hez történő csatlakozással az internetszolgáltatók akár a felére is csökkenthetik a belföldi forgalomkicserélés költségeit, ami hozzájárulhat a piaci kereslet, a forgalom és az internetpenetráció bővüléséhez Magyarországon.

Az MT-IX infrastruktúra fő célja, hogy minden csatlakozó partner számára biztosítsa az IP forgalomkicserélést. A megoldás egyszerű módon teszi lehetővé a belföldi vezetékes és mobilinternet-forgalom kicserélését, és lehetőséget biztosít nemzetközi netelérésre is. Az új szolgáltatással a Telekom a jelentős forgalmat bonyolító internet hosting- és tartalomszolgáltatók igényeit kívánja kielégíteni.