Ezekről a kalózoldalakról töltöttek le a legtöbben 2014-ben

Ezekről a kalózoldalakról töltöttek le a legtöbben 2014-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A TorrentFreak minden év elején közzéteszi a legnépszerűbb, leglátogatottabb torrentoldalak top 10-es listáját.

Már a 2015-ös szám jelenik meg a TorrentFreak szokásos „legnépszerűbb torrentoldalak” összeállítása mellett, de az összesítés természetesen még az előző évre vonatkozik.

A torrentezők lojálisak, mármint abban az értelemben, hogy ha bevált számukra egy oldal, akkor általában onnan töltögetnek, ezért is van az – jegyzi meg a TorrentFreak –, hogy az éves top 10-es listákban általában kevés a változás.

Ebben az évben, pontosabban az előző összesítésénél azonban volt egy fontos változás, volt egy nagy vesztes: a The Pirate Bay. Az oldal, ismert okok miatt, beszüntette működését, és el is vesztette koronáját, amelyet amúgy 2008 óta hordott, és a lista negyedik helyére csúszott vissza. Mindez jól jött viszont az előző toplista második helyezettjének, a KickassTorrentsnek, amely így az első helyre kerülhetett.

©

A toplista többi helyén is ismert nevek állnak, egyetlen csere történt csupán: a Bitsnoop.com elbúcsúzott a kétes dicsőségű tízektől, és egy új játékos, a Limetorrents.cc érkezett helyette.

A TorrentFreaks a lista valamennyi résztvevőjéhez rövid, angol nyelvű leírást is mellékel, no meg kattinthatóvá is teszi őket, hátha valakinek kedve támadna kipróbálni az oldalt.