szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookon időről időre feltűnnek furcsa bejegyzések. Előbb egy százlábú (bár a poszt méretét látva inkább ezernek mondható) képét osztogatták az emberek, aztán egy újabb, furcsa bejegyzés kezdett terjedni, nem kis humort csempészve ezzel a szürke hétköznapokba.

Alighanem egy régi "játék" éledt újjá a legnagyobb közösségi oldalon, miután ismét megjelent két olyan bejegyzés, amely a hosszabb posztoknál is lényegesen több ideig tartó görgetést igényel, mire az ember a végére, pontosabban az aljára jut.

A most terjedni kezdett bejegyzések egyike egy jókora száz-, de inkább ezerlábút ábrázolt, mielőtt el nem tűnt. A másik, amely továbbra is elérhető, ennél is egyszerűbb, ugyanis még betűket sem tartalmaz.

Bár az eredeti megosztó személyét a legtöbb ilyen esetben igen nehéz beazonosítani, a szóban forgó furcsaságok több mint valószínű, hogy egy Omar Hf nevű Facebook-felhasználótól erednek - legalábbis az első bejegyzés alatti, 100 ezer felé közelítő megosztásokból ítélve alighanem ő lehetett a "játék" eredeti el/beindítója. (Az adatlapja szerint egy, a Twitch közösséghez tartozó streamerről van szó, aki az első, százlázbút ábrázoló poszt után egy másik, ugyanilyen különleges bejegyzést is útjára indított.)

És hogy mi értelme az ilyen posztoknak? Igazából semmi, mármint azon túl, hogy másokat biztosan az őrületbe kergethetünk vele. Na, persze ilyesmit egyáltalán nem javasolunk. Mutatjuk, miért:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!