szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az úgynevezett GodMode mappa listába szedi a különböző Windows-eszközöket, cserébe pedig időt spórolhatunk meg, hiszen minden egy helyen lesz elérhető.

A Windowsban alkalmazható különféle rendszertrükköket még a tapasztalt felhasználók is óvatosan ajánlják, hiszen számítógépünk stabilitását veszélyeztethetjük, ha nem vagyunk elég körültekintőek. A GodMode névre hallgató okosság azonban nem ilyen, tekintve, hogy használatához nincs szükség különösebb ügyeskedésre.

De miről is van szó? Aki PC-t használ, valószínűleg gyakran előhívja a Vezérlőpultot, illetve különféle beállításokat, ha gyorsan átkonfigurálna valamit. Ez általában gyorsan megvan, ám a keresett menüpontot nem egyszer időigényes feladat megtalálni. Ezen a helyzeten segíthet a GodMode nevű, alapvetően titkos funkció, amely csoportosítva tárja a felhasználó elé a szoftverrel kapcsolatos összes beállítási lehetőséget. A trükk Windows 7-en is működött, de mint kiderült, Windows 10 esetében is gond nélkül használható.

Ehhez nem kell mást tenni, mint létrehozni egy új mappát (tanácsos egyből az Asztalra elhelyezni), majd a következő nevet adni neki:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Ha az így létrejött ikonra kattintunk, máris elénk tárul a Windows összes beállítási lehetősége. Listába szedett utasítások lévén hirtelen soknak tűnhet a benne lévő tartalom, ám ha megszokjuk, nem kis időt spórolhatunk meg.

A mappát természetesen mozgathatjuk, illetve a "GodMode" feliratot tetszés szerint változtathatjuk is. Ha nincs rá szükségünk, egyszerűen töröljük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Manipulálják a felhasználókat? Trükközéssel vádolják a Facebookot, a Google-t, de a Windows 10-nek is körmöst adnának

Súlyos vádakkal illeti a norvég kormány fogyasztói tanácsa a legnagyobb közösségi oldalt. Egy nyilvánosságra került jelentés szerint a Facebook úgy tervezte meg felületét, hogy az alapból több információt tudjon begyűjteni a felhasználókról, mint amennyire valójában szükség lenne. A Google-t és a Windows 10-et is elmeszelték.

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre