szerző:
hvg.hu

Az úgynevezett GodMode mappa listába szedi a különböző Windows-eszközöket, cserébe pedig időt spórolhatunk meg, hiszen minden egy helyen lesz elérhető.

A Windowsban alkalmazható különféle rendszertrükköket még a tapasztalt felhasználók is óvatosan ajánlják, hiszen számítógépünk stabilitását veszélyeztethetjük, ha nem vagyunk elég körültekintőek. A GodMode névre hallgató okosság azonban nem ilyen, tekintve, hogy használatához nincs szükség különösebb ügyeskedésre.

De miről is van szó? Aki PC-t használ, valószínűleg gyakran előhívja a Vezérlőpultot, illetve különféle beállításokat, ha gyorsan átkonfigurálna valamit. Ez általában gyorsan megvan, ám a keresett menüpontot nem egyszer időigényes feladat megtalálni. Ezen a helyzeten segíthet a GodMode nevű, alapvetően titkos funkció, amely csoportosítva tárja a felhasználó elé a szoftverrel kapcsolatos összes beállítási lehetőséget. A trükk Windows 7-en is működött, de mint kiderült, Windows 10 esetében is gond nélkül használható.

Ehhez nem kell mást tenni, mint létrehozni egy új mappát (tanácsos egyből az Asztalra elhelyezni), majd a következő nevet adni neki:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Ha az így létrejött ikonra kattintunk, máris elénk tárul a Windows összes beállítási lehetősége. Listába szedett utasítások lévén hirtelen soknak tűnhet a benne lévő tartalom, ám ha megszokjuk, nem kis időt spórolhatunk meg.

A mappát természetesen mozgathatjuk, illetve a "GodMode" feliratot tetszés szerint változtathatjuk is. Ha nincs rá szükségünk, egyszerűen töröljük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Manipulálják a felhasználókat? Trükközéssel vádolják a Facebookot, a Google-t, de a Windows 10-nek is körmöst adnának

Súlyos vádakkal illeti a norvég kormány fogyasztói tanácsa a legnagyobb közösségi oldalt. Egy nyilvánosságra került jelentés szerint a Facebook úgy tervezte meg felületét, hogy az alapból több információt tudjon begyűjteni a felhasználókról, mint amennyire valójában szükség lenne. A Google-t és a Windows 10-et is elmeszelték.

Bezáródott az autójába Theresa May, amikor Angela Merkelhez ment – videó

Bezáródott az autójába Theresa May, amikor Angela Merkelhez ment – videó

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

Irtóznak a gazdák a szövetkezéstől, pedig fejük felett lebeg a törvény

Irtóznak a gazdák a szövetkezéstől, pedig fejük felett lebeg a törvény

Lázár János mezítláb és hegymenetben kezdi a napot – fotók

Lázár János mezítláb és hegymenetben kezdi a napot – fotók

Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk

Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk

Egy éve mondta el Orbán a legbátrabb válaszát: Boldog karácsonyt

Egy éve mondta el Orbán a legbátrabb válaszát: Boldog karácsonyt