szerző:
hvg.hu

A Sony végre megoldja, hogy a PlayStation Networkön használt becenevek utólag is cserélhetők legyenek. Van azonban egy kis bibi.

A legtöbb online szolgáltatáshoz hasonlóan a PlayStation Networkre való regisztrációkor is meg kell adniuk valamilyen nick, vagyis becenevet a felhasználóknak. Míg azonban valahol megoldott a névmódosítás, a Sony nem rendelkezik ilyen opcióval. Sok playstationös rágta emiatt a japán óriás fülét, ám úgy tűnik, nem hiába, a vállalat csak beadta a derekát.

A cég szerdai közlése szerint az új szolgáltatás a PlayStation Preview Program része lesz, de szigorú szabályok mentén lehet majd csak igénybe venni. Az első mindenkinek ingyenes lesz, az azt követő névváltoztatásokért viszont fizetni kell, alkalmanként 9,99 eurót, azaz nagyjából 3200 forintot fog kérni a Sony. A PS Plus előfizetőknek szintén pénzbe kerül majd a második váltás, de esetükben feleannyit, 4,99 eurót (1600 forintot) számolnak fel.

Van azonban egy fokkal kellemetlenebb része is az ezzel foglalkozó blogbejegyzésnek: az új neveket csak az idén április 1-től megjelent játékok tudják majd kezelni, a régebbi címek pedig nem biztos, hogy felismerik. A Sony közlése szerint a névváltást az eggyel korábbi generációhoz tartozó PS3, valamint PS Vita játékoknál sem tudják 100 százalékig garantálni.

A fejlesztést előreláthatólag a jövő év elején aktiválják, onnatól kezdve lesz tehát igénybe vehető. És bizonyára a vadonatúj PlayStationre is kiterjesztik.

Ha máskor is tudni szeretne a videojátékos társadalom történéseiről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gécs Dániel Tech

Kedveli a képregényeket? Hát Pókembert? Izgalmas, filmszerű játék készült belőle

Több mint nyolc év telt el azóta, hogy először magára húzta jelmezét, így az Insomniac Games-féle Spider-Manben egészen új oldaláról mutatkozik meg a húszas éveit taposó Peter Parker. New York kedvenc hálószövője most is lelkes bűnüldöző, ám a kihívásokkal teli világban már nem csak szupererőre van szükség. Nekiültünk, és kipróbáltuk a Sony konzoljának több mint két évig fejlesztett újdonságát.

Tarlós feljelentést tesz a befuccsolt e-jegyrendszer miatt

Tarlós feljelentést tesz a befuccsolt e-jegyrendszer miatt

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

A kormánylap megmagyarázza a „rabszolgatörvényt”: a kínaiak 12 órát dolgoznak

A kormánylap megmagyarázza a „rabszolgatörvényt”: a kínaiak 12 órát dolgoznak

Vírusként terjed a gorombaság

Vírusként terjed a gorombaság

Vizet talált a NASA űrszondája az aszteroidán, amire le fog szállni

Vizet talált a NASA űrszondája az aszteroidán, amire le fog szállni

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier