szerző:
hvg.hu

Az iparági trendeknek megfelelően a kamerák számára, illetve ezzel összefüggésben a fotózási képességekre helyezte ki új telefonját a Samsung. Az idei Galaxy A9 hátlapján négy lencse kapott helyett, de az előlapi egységnek sincs oka szégyenkezni: 24 megapixelt tud.

Tartalmas évet tudhat maga mögött a Samsung, hiszen több mobilt is bemutattak idén, kezdve az S9-el, de pár hónapra rá, augusztusban megjött a Note9 is, az őszt a J szériához tartozó új modellekkel, a J6+ és J4+ telefonok prezentálásával indították. Csütörtökön pedig Milánóban rántották le a leplet az A9 idei kiadásáról.

©

A készülék legfontosabb erőforrását a kamerák jelentik, ezt már csak a telefon hátuljára szerelt 4 fényleső is erősen sejteti. Az vakuval kiegészített egységek fentről lefelé a következőképp néznek ki:

  • találni egy 24 megapixeles, f1.7 rekesztértékű főmodult,
  • egy f2,4-es, megapixelekben 10-et számláló teleobjektívet,
  • egy 120 fokban dolgozó, 8 megapixeles széleslátószögű,
  • valamint zárásként egy 5 MP-es, a mélységélesség variálására alkalmas lencsét is.

A kamerás jóságoknak ezzel még nincs vége, hiszen természetesen az előlapon is találni egyet, ott a hátoldali főlencséhez hasonlóan egy 24 megapixeles, f2.0-es szenzor domborodik.

©

A készülék vonalvezetése a korábbi mobilok dizájnjához hasonló megoldás nyomán született, túl nagy eltérés tehát nincs. Ha egymás mellé tennék egy S9-el, valószínűleg nem is lehetne őket megkülönböztetni. (Kivéve persze, ha a telefonokat megfordítjuk.) Méretét nézve viszont nem kis darabról van szó: a Super AMOLED kijelzővel szerelt eszköz 6,3 hüvelykes.

A lóerőt szem előtt tartók számára nem cseng túl jól a készülékbe került Qualcomm Snapdragon 660 processzor neve, amelyet távolról sem neveznénk a mobilchipek legizmosabb darabjának. Ezzel együtt egy nem rossz chipről van szó, négy 2,2 GHz-es és négy 1,8 GHz-es maggal. Átlagos felhasználás mellett, a 6 GB-nyi RAM memóriával kiegészítve valószínűleg jól teszi majd a dolgát. Belső tárhelyből 128 GB-ot kínál a mobil, ez microSD-kártyával növelhető.

©

Az eszköz erő szempontjából tehát inkább a középkategória tetejére vagy a csúcskategória alsóbb szegmensébe sorolható, a fényképezési képességei viszont egyértelműen csúcskategóriásnak tűnnek. (Papíron. Ennél többet majd csak egy részletes teszt után fogunk tudni elmondani.) Az árképzést is ez a kettősség hatja át: a mai viszonyok között egy nem drága csúcskategóriás árszintet lőtt be a Samsung: az Android 8.0 rendszer futtató Galaxy A9 itthon 199 990 forintért szerezhető majd be, novembertől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Sokak életét menthetné meg a drón, amit egy kínai diákcsapat tervezett

Sokak életét menthetné meg a drón, amit egy kínai diákcsapat tervezett

Novák Katalin megdöbbent a francia tévé kérdésein – videó

Novák Katalin megdöbbent a francia tévé kérdésein – videó

Új funkció került a Facebook Messengerbe, ami az aksit is kíméli és alig foglal helyet

Új funkció került a Facebook Messengerbe, ami az aksit is kíméli és alig foglal helyet

Pert vesztett a Beatrice-botrányt kirobbantó újságíró

Pert vesztett a Beatrice-botrányt kirobbantó újságíró

Hasogdzsi-gyilkosság: Szaúd-Arábia nem hajlandó kiadni a gyanúsítottakat Törökországnak

Hasogdzsi-gyilkosság: Szaúd-Arábia nem hajlandó kiadni a gyanúsítottakat Törökországnak