szerző:
hvg.hu

Bár nagy a választék átlátszó iPhone-tokokból, maga az Apple nem készített még ilyen kiegészítőt. A pénteken kereskedelmi forgalomba kerülő iPhone XR-nél azonban változhat a helyzet.

A felhasználók általában azért választanak átlátszó tokot az iPhone-jukhoz (annak ellenére, hogy közel sem nyújtanak olyan védelmet, mint a szilikon vagy a bőrtokok), hogy látható maradjon a készülék vitathatatlanul szép külseje. Ez a tény nem nagyon hatotta meg az Apple-t, és bár az iPhone 4-ek megjelenése óta készít sajátmárkás tokokat, azonban az átlátszó valahogy kimaradt a kínálatból. Még az igazán színes iPhone 5c esetében is inkább lyukacsos tokkal próbálkozott, hogy azért a színek se vesszenek el.

A hónap végén kereskedelmi forgalomba kerülő iPhone XR megjelenésével azonban változhat a helyzet, legalábbis a kanadai Apple sajtóközleménye már hírt adott a hivatalos, Apple-márkájú átlátszó tokokról is. A háttérben az állhat, hogy ezúttal az Apple is azt szeretné, hogy az „olcsó” 2018-as iPhone teljes színválasztéka látható legyen – a készülék ugyanis hatféle színben (fekete, fehér, kék, piros, sárga és korall) jelenik meg.

©

A Twitterre fel is került azon országok listája, ahol majd elérhető lesz a sajátmárkás átlátszó tok, és a felsorolásban Magyarország is szerepel. Jelenleg úgy tudni, hogy a tok ára körülbelül 40 dollárnak (nagyjából 11 ezer forintnak) megfelelő összeg lesz. Az eBayen hasonlót 300-700 forint körül lehet beszerezni, szállítási költséggel együtt, akár pár napnyi szállítási időt teljesítő németországi raktárból is.

És bár természetesen nem ugyanarról a termékről van szó, így az Apple-féle tok minőségben más lehet, itt egyrészt nem egy technikai eszközről, csupán egy műanyagdarabról van szó – a szükséges kiváságokon túl nehéz rajta bármit elrontani. Másrészt tapasztalataink szerint a 300-700 forintos tokok zöme is jó minőségű. Igaz, nagyjából egy év után már sárgulni kezdenek, így érdemes azzal számolni, hogy egy telefon 2-3 éves használati ideje alatt akár 1500 forintba is kerülhet az, amit az Apple 11 ezerért kínál. És persze arról még semmit nem tudunk, hogy a gyártói átlátszó tok minősége mikor kezd el romlani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megjött az új Mortal Kombat, és brutális – videók

Megjött az új Mortal Kombat, és brutális – videók

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Rengeteg kérdést feltett Gruevszkiről, egy rövid nem szócskával leszerelte a kormány

Rengeteg kérdést feltett Gruevszkiről, egy rövid nem szócskával leszerelte a kormány

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Tavaly június óta most először kerül 320 forintnál kevesebbe egy euró

Tavaly június óta most először kerül 320 forintnál kevesebbe egy euró