szerző:
hvg.hu

Egy hiba miatt a normál adatmennyiség többszörösét emészti fel a nálunk Google Hírek néven működő szolgáltatás egyes androidos felhasználóknál. Van, akinél pár óra alatt 12 gigabájtot tüntetett el.

Az eddigi hibajelzések alapján komoly gond adódott a Google News néven működő, mobileszözökre szánt hírolvasójával. A nálunk Google Hírek címen elérhető szolgáltatás androidos verziója sokkal több adatot használ el, mint amennyit egyébként normál működés mellett kellene.

A szolgáltatás vonatkozó oldalán tucatjával sorakoznak a bosszankodó felhasználók jelzései. Az ott megjelent beszámolók szerint a gondokat június óta tapasztalni, azokról pedig a Google is értesült, sőt: szeptemberben azonosították is a probléma gyökerét, a hibát viszont máig nem szüntették meg. Azt nem tudni, miért.

A The Verge egyik olvasója emailben számolt be a portálnak, hogy az app wifire csatlakozva is rengeteg adatot használ el a háttérben, lényegében a korábbi mennyiség dupláját. Ez még nem is tűnik annyira zavarónak, ám amikor egy éjszaka megszakadt a kapcsolat, Zach Dowdle telefonja pedig mobilnet segítségével kapcsolódott újra a hálózathoz, az app reggelre 12 gigabájttal forgalmazta túl a megengedett adatkeretét. Mindez elmondása szerint 75 dolláros, azaz nagyjából 20 ezer forintos számlát okozott.

©

De olyan is akadt, aki ennél sokkal rosszabbul járt: valakinél 24 gigabájtos többletet produkált, szintén mobilneten és ugyancsak Androidon. Vagyis az iOS-es verzióval láthatóan nincs gond, ott nem tapasztalni rendellenességet.

Más megoldás híján többen úgy döntöttek, a hibajavításig inkább letörlik az alkalmazást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

BKV: Nem is annyira súlyos a létszámhiány a cégnél

BKV: Nem is annyira súlyos a létszámhiány a cégnél

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Kényszertörlések miatt apad drasztikusan a magyar cégek száma

Kényszertörlések miatt apad drasztikusan a magyar cégek száma

Visszavonul a csehek világklasszis kapusa

Visszavonul a csehek világklasszis kapusa