szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövő év első negyedévében érkező Galaxy S10 lehet az első olyan okostelefon, amelynek tárolási megoldása a USF 3.0 szabványra épül.

Még az év elején jelentette be a JEDEC a USF (Universal Flash Storage) 3.0 szabványt, és úgy tűnik, Samsung-telefonban üdvözölhetjük majd először. A Qualcomm hongkongi 4G/5G Summit rendezvényén a dél-koreai óriás egyik vezető szakembere jelentette be, hogy ilyen szabványon alapuló flashtárolókkal szerelt készülékeik érkeznek 2019 első felében. (Egyébként a Samsung mindig is élen járt a UFS-nél, 2015-ben például elsőként vezette be a UFS 2.0 szabványon alapuló beágyazott memóriát.)

©

A UFS 3.0 megduplázza a jelenleg szabványnak tekinthető USF 2.1 sávonkénti adatátviteli sebességét, és remekül együttműködik az 5G hálózatokkal. A jelenlegi hírek szerint a Samsung dolgozik a Galaxy S10 5G-s változatán, és mivel ezzel a technológiával remekül együttműködik a USF 3.0, nem kell túl nagy logika ahhoz, hogy kikövetkeztessük, ez a telefon kapja meg először ezt a tárolót, még ha konkrét típus nem is került szóba a rendezvényen.

Jelenlegi ismereteink szerint három Galaxy S10 modell érkezhet a jövő év elején (valószínűleg a februári MWC-re). A legolcsóbb modellnek 64 GB-nyi natív tárhelye lenne, ezért nem is nagyon kaphatná meg a szupergyors flashtárolót, lévén annak minimális kapacitása 128 GB. Várhatóan a legdrágább, 6,44”-es készülék lesz az 5G-s, s ebben debütálhat az említett technológia.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről