szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hangminőséggel kapcsolatos problémákra panaszkodnak az új Pixelek (Pixel 3, Pixel 3 XL) tulajdonosai, a Google azonban megnyugtat mindenkit: tudatos tervezésről van szó.

A fórumokra csak úgy özönlenek a panaszok az új Pixelekre, állítólag a videofelvételek hangminősége csapnivaló, olyan mintha nagyon távolról jönnének a hangok. Fel is kerültek már olyan videók a YouTube-ra, ahol éppen ezt bizonygatják, összevetve a Google új készülékeit a konkurensekkel.

Mivel a tavalyi Pixel 2-es modellek hangjára is voltak panaszok (amit azután szoftveresen orvosolt is a Google), sokáig úgy tűnt, hogy az idei modelleknél sem fordított túl nagy gondot a hangokra, azonban egy nemrégiben tett nyilatkozatból (amit az Android Police-nak tett) kiderül, szó sincs erről. Az idei készülékeknél arra törekedtek, hogy ha szabad térben, zavaró zajok között készül videofelvétel, akkor szelektíven ki legyen emelve néhány frekvencia, épp a zavaró zajok lenyomása miatt. Így „lecsendesíthető” a szél zúgása vagy a forgalom zaja. Akkor is élhet a készülék az úgynevezett frekvencia-kiemelés módszerével, ha valami elnyomná a hallható beszédet.

A Google tehát tervezési tudatossággal magyarázta azt, amit sokan hibának véltek, viszont a nyilatkozatában azt is kiemelte, hogy mindig figyelemmel van a felhasználói visszajelzésekre. Azaz készülhetünk arra, hogy a jövőbeli frissítések a fentiek meghagyása mellett azért a felvételek hangminőségére is pozitív hatással lesznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet  a polgármester szerint

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet a polgármester szerint

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal