szerző:
hvg.hu

Mindössze két nap alatt annyi előrendelés érkezett egy zuhanyozás közben használható okoshangszóróra a Kickstarteren, hogy össze is gyűlt rá a célul kitűzött összeg. A gyűjtési időszaknak még messze nincs vége, úgyhogy valószínűnek tűnik, tömeggyártásba kerülhet a különleges „okosság”.

Egy Kickstarter-kampány keretében mutatkozott be az Aqua Dew, amelyet fejlesztője, a német Wasserstein cég a világ első Alexával (az Amazon digitális asszisztensével) dolgozó zuhanyhangszórójaként emleget. A hangszóró persze a zuhanykabinon kívül is használható, azonban ezúttal a vízállóság a lényeg. Az eszköz IPX5 minősítésű, ami azt jelenti, hogy bármilyen szögből ellenáll a vízsugárnak, azonban nem meríthető le a víz alá.

©

A zuhanyzóban viszont többé nem leszünk egyedül, és ha énekelni támad kedvünk, zenei aláfestést kérhetünk Alexától, felolvastathatjuk a híreket, sőt még telefonhívásokat is kezdeményezhetünk, illetve akár a vízsugár alól vezérelhetjük otthonunk okoskészülékeit.

Az Aqua Dew hasonló formájú az Echo Dotnál, de valamivel nagyobb annál, 11 centiméter az átmérője és öt centi vastag. Mind a wifi-, mind a Bluetooth-kapcsolatot támogatja. Újratölthető lítium-ion akkui vannak, és egy feltöltéssel 6-8 óráig bírja. A microUSB-töltőportot a vízcseppeknek ellenálló fedél védi. Többféle színben is elérhető lesz: fekete ezüsttel, fehér ezüsttel, sötétkék ezüsttel és türkizkék ezüsttel.

©

A felhasználóknak nagyon tetszett az ötletes hangszóró, és az előrendelésekből mindössze két nap alatt összejött a célul kitűzött ötezer dollár, a további előrendelések már a kellemes ráadást jelentik. Az előrendelők szállítással együtt 27-30 ezer forintért kapják meg (jövő márciusban) a zuhanyzótársat, míg a kiskereskedelmi ára 119 dollár, azaz nagyjából 34 ezer forint lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága

Lázár János mezítláb és hegymenetben kezdi a napot – fotók

Lázár János mezítláb és hegymenetben kezdi a napot – fotók

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

Orbán: Ha Antall Józsefnek kétharmada lett volna, megspórolunk 20 évet

Orbán: Ha Antall Józsefnek kétharmada lett volna, megspórolunk 20 évet

Laptop már van, de mit telepítsek rá? – 6 tipp családi cégeknek

Laptop már van, de mit telepítsek rá? – 6 tipp családi cégeknek

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak