szerző:
hvg.hu

Nem volt túl nagy csinnadratta, a Twitteren tudatta a Samsung, hogy november 14-én új Exynos lapkakészlet érkezik.

A Samsung legaktuálisabb érdekessége vitathatatlanul az összehajtható telefon, de persze a dél-koreai óriás mással is foglalkozik. A cég a Twitteren, a Samsung Exynos fiókba írt egy üzenetet, amely szerint november 14-én új Exynos lapkakészlet érkezik. Az áramkört az „intelligencia belülről” szlogennel jellemzi a gyártó.

Bizony már ideje volt kiadni az Exynos 9810 folytatását, hiszen a porondon olyan, 7 nm-es technológiával előállított lapkakészletek vannak, mint az Apple A12 Bionic, illetve A12X Bionic vagy a Huawei Kirin 980. Szinte biztos, hogy az új Samsung-áramkör (Exynos 9820?) is ilyen technológiával készül majd, a gyártó október közepén jelentette be az EUV (extreme ultraviolet) litográfiai technológián alapuló 7 LPP (7 nanométer, Low Power Plus) technológia indítását.

Itt készülnek a 7 nm-es lapkakészletek
©

Valószínűleg a 7 nm-es Exynos kerül majd a Galaxy S10-be, és gyártástechnológiájának köszönhetően kevesebb helyet foglal majd a telefon belsejében, viszont fürgébb lesz a készülék, és kevesebbet fogyaszt majd.

Az „intelligencia belülről” szlogen az első pillanatban kissé rejtélyesen hangzik, de nem kell túldimenzionálni, bizonyára azt jelenti, hogy dedikált AI (mesterséges intelligencia) chip is kerül a lapkára. Helyet kap még az 5G-képes Exynos 5100 modem is, bár nem biztos, hogy minden Galaxy S10 modell támogatni fogja ezt az új szabványt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brüsszelt nem lehet megállítani

Brüsszelt nem lehet megállítani

Orbán miatt nem megy el a volt MDF-es Antall Józsefre emlékezni

Orbán miatt nem megy el a volt MDF-es Antall Józsefre emlékezni

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Egy fiatal lány lett az ország legsokoldalúbb informatikusa

Egy fiatal lány lett az ország legsokoldalúbb informatikusa

Budapestért kampányol Rózsa György

Budapestért kampányol Rózsa György

Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre

Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre