szerző:
hvg.hu

A Bloomberg szerint az Apple kivár az 5G-s telefonok bevezetésével. Kérdés, mennyire lesznek türelmesek a vásárlók.

Miközben már a Samsung és a Huawei is készen áll arra, hogy 2019-ben bemutassák az első 5G-képes telefont, az Apple-nél nagy a csend ezen a fronton. Egy korábbi értesülés szerint a cég ilyen mobiljára csak 2020-ban lehet számítani, most pedig egy újabb helyről erősítették meg, hogy ennél korábban semmiképp sem lesz 5G-s iPhone.

A Bloomberg több, az Apple terveit ismerő dolgozóval is beszélt, akik szerint az 5G-s modemet az Intel szállítja majd Tim Cookéknak, vagyis úgy tűnik, a korábbi híresztelés igaznak bizonyul. Az Apple egyébként nemcsak az 5G bevezetésével "késik", a 4G esetében is hasonló lassúság volt a jellemző.

Miközben a legtöbb gyártó már bevezette a 4G-t, az kompromisszumos megoldást jelentett mind az akkumulátorkapacitást, mind a méretet illetően, az Apple kivárt, és csak azután vezették be a technológiát, hogy az kiforrottabbá vált.

Persze ez egy igen rizikós "játék", hiszen könnyen lehet, hogy a piac nem lesz ennyire türelmes az Apple-höz, és a vásárlók átpártolnak majd egy olyan mobilgyártóhoz, ami már megadja nekik ezt a fajta szolgáltatást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Kibékül a Qualcomm és az Apple?

Lehet, hogy az 5G korszak hozza meg az áttörést a két tech-óriás kapcsolatában? A Qualcomm-vezér mindenesetre nagyon bízik ebben.

hvg.hu Tech

30 ezer forintos 5G-s telefonokat ígér a Huawei

A Huawei bejelentette, hogy eddig huszonkét távközlési szolgáltatóval kötött világszerte megállapodást valós 5G kereskedelmi hálózatok kiépítésére, és további 50 szolgáltatóval vesz részt 5G hálózatok tesztelésében. A londoni Global Mobile Broadband Forum-on (MBBF) a vállalat bemutatta azon megoldásait, amelyek segítik majd a szolgáltatókat az 5G kereskedelmi felhasználásának elindításában. A Huawei egyúttal azt is megerősítette, hogy 2019-től már elérhetőek lesznek az első 5G-képes, hajlítható kijelzőjű okostelefonjaik is.

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Itt a szöveg, amit Hadházy beolvasott a közmédia kamerájába nézve - videó

Itt a szöveg, amit Hadházy beolvasott a közmédia kamerájába nézve - videó

A rendőrség szerint hazudik az MSZP az alelnök sérüléseiről - mutatjuk, mi történt pontosan

A rendőrség szerint hazudik az MSZP az alelnök sérüléseiről - mutatjuk, mi történt pontosan

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt