szerző:
hvg.hu

Az újdonságok mellett egy eddig még nem hallott megnevezés is előkerült a Qualcomm Snapdragon Summit eseményén. Előtérbe kerültek azok, akik szeretnek játszani a mobiljukon.

Több újdonságot is bemutatott/bejelentett a Qualcomm a Snapdragon Summit 2018 eseményen. Például megismerhettük legújabb csúcs-lapkakészletét, illetve a világ első ultrahangos, kijelző alá tehető ujjlenyomat-olvasóját.

A Snapdragon 855 lapkakészlet mellett egy új elnevezés is debütált, a Snapdragon Elite Gaming, ami tulajdonképpen különféle, a minél fejlettebb játékélményt segítő jellemzők összessége. Olyasmi, mint a GPU Turbo (Huawei) vagy a Hyper Boost (Oppo). A fogalom középpontjában mindenképpen az Adreno 640 GPU áll, ami 30 százalékkal erősebb teljesítményt nyújt, mint elődje a Snapdragon 845-ben. A Snapdragon 835 megkapta a HDR videolejátszást, a Snapdragon 845 a HDR videofelvételt, a 855-tel pedig a Qualcomm lehetővé tette az igazi HDR játékot mobilon. Meg kell még említenünk a Vulkan 1.1 grfikai meghajtó szerepét, a 4K TV kimenetet, illetve a fizikai renderelést.

©

A Snapdragon 855 az első olyan hardver, amelyik a Snapdragon Elite-re alkalmasnak mondható. Ennek a lapkakészletnek a számítási profilja lehetővé teszi azt is, hogy XR (VR + AR) játékok is zökkenőmentesen futtathatók legyenek. A játékoknál persze a hangzás sem mindegy, így az Elite Gamingben az audiónak is kiemelt szerep jut. A Qualcomm AptX legutolsó verziója lehetővé teszi a HD audiót még Bluetoothon keresztül is, minimális késleltetéssel. A Qualcomm Aqstic gondoskodik a digitális-analóg átalakításról (a DAC-on keresztül), a zajcsökkentésről és a surround hangzásról.

Jelenleg a mobiljátékok (pénzben kifejezve) már túlnőttek a PC-s plusz konzolos játékokon. Ennek fényében igazán üdvözlendő a Qualcomm újdonsága, különösen, ha majd új lapkakészletével egyetemben a középkategóriás eszközökben is megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Két magyar filmet is díjaztak a trieszti filmfesztiválon

Két magyar filmet is díjaztak a trieszti filmfesztiválon

Emlékszik rájuk? Gyönyörű videó készült a méltatlanul elfelejtett videokazettákról

Emlékszik rájuk? Gyönyörű videó készült a méltatlanul elfelejtett videokazettákról

Akár Oscart is nyerhet a Bohém rapszódia? Kihirdették a jelölteket

Akár Oscart is nyerhet a Bohém rapszódia? Kihirdették a jelölteket

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere