szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft megosztott néhány érdekességet a jövőre érkező új böngészőjével kapcsolatban. Kiderült, nemcsak, hogy a Google nyílt forráskódjára építenek, de a Chrome-bővítményeket is telepíthetjük majd a böngészőhöz.

Néhány napja igen nagyot robbant a hír, ami szerint a Microsoft titokban egy új böngészőt fejleszt – a Chromium, vagyis a Google nyílt forráskódú projektjének alapjaira építve azt. Bár a redmondi cég szerint ezzel elsősorban a fejlesztőknek szeretnének kedvezni, nem nehéz belátni, hogy a Microsoft Edge 6,97 százalékos piaci részesedése finoman szólva sem mutat túl jól.

A Mozillánál ki is akadta a döntésre, mert bár üzletileg lehet alapja a dolognak, szerintük az túl nagy hatalmat ad a Google kezébe. Ettől függetlenül a projekt egész biztosan nem fog leállni, sőt, a Microsoft most előállt a részletekkel.

Az egyik fejlesztő Redditen erősítette meg például azt, hogy a Microsoft böngészője támogatni fogja a Chrome-bővítményeket, ami igen komoly lépés a redmondi cégtől. Hogy értsük: ez kicsit olyan, mintha az Apple-nél azt mondánk: mostantól a Google Play Store-ból is lehet alkalmazásokat telepíteni az iPhone-ra. Ez a felhasználóknak kifejezetten jó hír, hiszen így a Chrome-hoz készítettz összes jelszó- és folyamatkezelőt használni lehet majd.

Kyle Aldenk, az Edge projektmenedzsere szerint a cél az, hogy egy minden eszközön futtatható böngészőt hozzanak létre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Sok sikert kívánt az országos kórházi főigazgató a távozó egészségügyi dolgozóknak

Sok sikert kívánt az országos kórházi főigazgató a távozó egészségügyi dolgozóknak