szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államokban a télapó hozza a karácsonyi ajándékokat, és bár nálunk a Jézuska, azért érdemes megnézni Google immár 15 éve működő, nemrég frissített télapókövető szolgáltatását, mert a szórakozás mellett akár programozni is tanulhatunk vele.

Még jó párat kell aludnunk karácsonyig, és ha a gyerek már nagyon nem bír magával, érdemes neki megmutatni a Google frissített télapó-követési szolgáltatását, a Santa Trackert. Egy interaktív weboldalról és egy androidos appról van szó, amelyek arra ösztönzik a látogatókat, hogy felfedezzenek dolgokat, játsszanak, és egy kicsit tanuljanak is.

A szorgalmas manók idén újjávarázsolták Télapó-falvát (ebben télapó felesége segített nekik), és a falu most nemcsak jobban néz ki, de sok új tartalom is érkezett bele, de persze a visszaszámláló azért megmaradt. Az elmúlt években – egyfajta adventi kalendáriumként – csak az adott napra szánt tartalmat érhették el a látogatók, most viszont szabad a vásár, és az összes „ajándék” elérhető.

©

Ezeket idén a télapó három kategóriába sorolta: tanulás, játék és tartalomnézés. A tanuláshoz tartozik egy programozási laboratórium (Code Lab), ahol kódolási alapokat lehet elsajátítani, amelyekkel egy manót segíthetünk ajándékok megtalálásában. A rövid animációk mellett számos játék is várja az oldal látogatóit, de akár a kreativitásukat is próbára tehetik a sokféle rajzoló- és festőeszközzel. Idén is sok minden megtudható arról, hogyan karácsonyoznak a világ különböző részein, és van például egy olyan szekció is, ahol különböző nyelveken olvashatjuk a télapóhoz kapcsolható frázisokat.

Azután elérkezik karácsony éjszakája, és idén is követni lehet majd, merre is jár télapó, hol teszi le éppen az ajándékait. És közben figyeljünk nagyon, mert a Google exkluzív játékokat is ígér, amelyek akkor jelennek meg, amikor a télapó az év legfontosabb útjára indul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Márki-Zay: Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél is több kifizetetlen túlórája volt

Márki-Zay: Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél is több kifizetetlen túlórája volt

Kanadában is korlátozzák a Richter gyógyszerét

Kanadában is korlátozzák a Richter gyógyszerét

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Szükségállapotot hirdettek, a közlekedés is akadozik a Magas-Tátrában az ítéletidő miatt

Szükségállapotot hirdettek, a közlekedés is akadozik a Magas-Tátrában az ítéletidő miatt

Óriási árbevétellel zárta a tavalyi évet az IKEA

Óriási árbevétellel zárta a tavalyi évet az IKEA