szerző:
hvg.hu

A Varsói Műszaki Egyetem kutatói egy különleges weboldalt készítettek, ahol képregénnyé alakíthatjuk kedvenc videónkat. A rendszer működését a gépi tanulás segíti.

Milliónyi képregény létezik a világon, és nagyon sok példát lehetne hozni arra, amikor egy képregényből filmet is készítenek. Fordítva már jóval ritkábban esik meg a dolog, a Varsói Műszaki Egyetemnek hála azonban mostantól ez sem fog majd ritkaságszámba menni.

Az egyetem szakemberei nemrég alkották meg a Comixify nevű oldalt, ami a gépi tanulást hívja segítségül egy kis mókázáshoz. Az egyelőre csak próba üzemmódban működő szoftver lényege, hogy a neki megmutatott videót először képkockáról képkockára elemzi, hogy aztán kiválassza közülük a legjobbat, majd egy második körben úgy alakítja át azokat, hogy olyan hatást keltsenek, mintha egy képregényt látnánk. A végeredmény igen meggyőző.

©

Mivel a rendszer egyelőre teszt üzemmódban működik, így vannak korlátai is: olyan videókat lehet csak neki megmutatni, amelyek legfeljebb 50 megabájt méretűek. Emellett egy keveset várni is kell a végeredményre, azt azonban az elkészülte után a jobb egérgomb megnyomásával akár le is menthetjük a gépünkre. A feliratokat nekünk kell hozzáadnunk a képekhez, a konvertálásnál ugyanakkor többféle képregénystílus közül is választhatunk.

A kutatók az algoritmus pontos működési mechanizmusát is leírták, akit érdekel az ilyesmi, az itt találja meg a publikációt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Csodafegyverként tekintenek sokan a vírusvédő mesterséges intelligenciára, de talán nem kellene

Az ESET globális kutatása kimutatta, hogy a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást övező felhajtás eredményeként az informatikai döntéshozók háromnegyede csodafegyverként tekint ezekre a technológiákra a kiberbiztonság területén. A biztonsági megoldásokat fejlesztő vállalat szakemberei úgy vélik, hogy ez a népszerűség zavart okozhat az informatikai csapatok körében és a hamis biztonságérzet miatt még nagyobb veszélyt is jelenthet a vállalatok számára.

Most már reklámfilmben is hallhatjuk Kulka Jánost

Most már reklámfilmben is hallhatjuk Kulka Jánost

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Újabb posztról mondott le Balog Zoltán

Újabb posztról mondott le Balog Zoltán

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Emlékszik rájuk? Gyönyörű videó készült a méltatlanul elfelejtett videokazettákról

Emlékszik rájuk? Gyönyörű videó készült a méltatlanul elfelejtett videokazettákról

Osztozkodás Andy Vajna örökségén: a Filmalapnál pótolhatatlan, az üzletben nem

Osztozkodás Andy Vajna örökségén: a Filmalapnál pótolhatatlan, az üzletben nem