szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak a karácsonyt ünnepelhették idén az Amazonnál, hanem azt is, hogy annyit vásároltak a felhasználók az oldalról, amennyit még soha korábban.

Az Amazon eddigi legjobb szenzonjaként emlegeti a 2018-as év végi ünnepeket Jeff Wilke, az Amazon globális fogyasztói vezérigazgatója. Millió szám fogytak az okoshangszórók, az e-olvasók, a televíziók, a Fire- és a Kindle-eszközök. A legnépszerűbb készülékek az Echo Dotok, a Fire TV Stick 4K-k és az Echók voltak.

És nemcsak a hardverek miatt keresték fel sokan az oldalt: tovább növekedett az Amazon Prime tagsággal rendelkezők száma (ami áprilisban már meghaladta a 100 millió előfizetést). Több tíz millióan próbálták most ki ingyen azt, hogy milyen előnyökkel jár a tagság, a tagok pedig ingyenes, 1-2 napos szállítást kaptak ajándékba.

©

Az Amazon digitális asszisztense, az Alexa is sokat segített az ünnepi készülődésben, receptekkel, tippekkel a koktélokhoz, de sokan rábízták az ünnepi fények bekapcsolását is. Az is kiderült, hogy a legtöbben Mariah Carey lassan már ikonikussá váló karácsonyi slágerét, az „All I want for Christmas…” játszatták le Alexával.

A rekordot döntő ünnepi értékesítés hírének hatására az Amazon részvényértékei azonnal emelkedésbe kezdtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!