szerző:
hvg.hu

Mire elindul az 5G-s hálózat, már wifis routerből is lesz olyan, ami ki tudja majd használni ezt a sebességet. A napokban mutatta be a fejlesztését a D-Link, ami 3 Gbps letöltési sebességet ígér.

Hosszú évek óta fejlesztik már a szakemberek az 5G-s technológiát, és ha nem jön közbe semmi fennakadás, akkor úgy tűnik, az idei évre be is érik a munkájuk. 2019-re a Samsung és a Huawei is ígért 5G-képes okostelefont (az Apple szokás szerint a kivárásra játszik), és az ehhez szükséges hálózat is elkezd majd szép lassan kiépülni. A sebeségnövekedés azonban nemcsak a mobilhálózatot érinti majd, már a küszöbön vannak az első 5G-képes routerek is.

A Las Vegas-i CES technológiai szakkiállításon mutatkozott be a D-Link új routere. A fejlesztői szerint a DWR-2010 5G NR néven emlegetett eszköz az 5G-s mobilhálózatot használva teszi lehetővé az akár 3 Gbps letöltési sebességet. A cég szakemberei szerint nem lesz bonyolult telepíteni az eszközt: elég beletenni a SIM-kártyát és bedugni a konnektorba, máris feláll az otthoni wifi.

©

Az 5G-s router a fejlesztők szerint támogatja a VoLTE (Voice-over-LTE) technológiát, valamint a D-Link saját Mesh-hálózatával is képes együttműködni. Az eszközhöz távolról is hozzá lehet majd férni, ha esetleg változtatni szeretnénk a beállításokon. A tervek szerint 2019 második felében kerül majd a boltok polcaira, és az árát is akkor lehet majd megismerni.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Lavinaveszély miatt lezártak a 75-ös főút egy szakaszát Erdélyben

Lavinaveszély miatt lezártak a 75-ös főút egy szakaszát Erdélyben

Megtalálták Tarlós egyetlen ellenfelét

Megtalálták Tarlós egyetlen ellenfelét

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők