szerző:
hvg.hu

A kétszeres Emmy-díjas Bradley Whitford a Szilícium-völgybe kalauzolja el a nézőket, hogy bemutassa a “zsenik Hollywoodjának” nem mindennapi fejlődéstörténetét.

A Szilícium-völgy az Egyesült Államok egyik legnagyobb technológiai központja, a kaliforniai régió többek között olyan dolgok feltalálásának és továbbfejlesztésének helyszíne, mint az integrált áramkör, a mikroprocesszor és maga a személyi számítógép. De, ahogyan a National Geographic a sorozatról szóló sajtóanyagában emlékeztet is rá, a Szilícium-völgyben működő cégek termékeivel és szolgáltatásaival nem csak keresni lehet egész vagyonokat, de bukni is. 

A tévécsatorna új sorozata az 1990-es évekbe repíti vissza a nézőket, amikor a völgy a világ legbefolyásosabb embereinek találkozóhelyévé és legismertebb márkáinak bölcsőjévé vált. A Szilícium-völgy urai című hatrészes sorozat ismerteti a korszak történelmének mérföldköveit, bemutatja három cég történetét, és rávilágít a vezetők közötti ellentétekre és együttműködésekre.

„A Szilícium-völgy mindig is különös hely – a zsenik Hollywoodja – volt és lesz. A 90-es évek dotcom-lufija hatalmas lehetőségeket teremtett, de óriási bukásokat is hozott, és nemcsak a fantasztikus tehetségek, hanem néhány bámulatos sarlatán előtt is megnyitotta a kapukat. A Szilícium-völgy urai a régió első úttörőinek meglepő, provokatív és inspiráló történetét meséli el” – mondja Matthew Carnahan, a széria alkotója. A játékfilmes elemeket dokumentumfilmes szegmensekkel, és szakértői megszólalásokkal ötvöző sorozatban többek között olyan ismert színészek is feltűnnek, mint a kétszeres Emmy-díjas Bradley Whitford, Steve Zahn és Lamorne Morris.

A Szilícium-völgy urai című sorozatot január 13-tól vasárnaponként 21 órakor, dupla epizódokkal vetíti a National Geographic.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A ritkánál is ritkább legújabb Ferrari jön Budapestre

A ritkánál is ritkább legújabb Ferrari jön Budapestre

Úgy tűnik, Liu Shaolin Sándor exe kicsit még mindig pipa a magyar korcsolyázóra

Úgy tűnik, Liu Shaolin Sándor exe kicsit még mindig pipa a magyar korcsolyázóra

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

15 megyére adtak ki figyelmeztetést a viharos szél miatt

15 megyére adtak ki figyelmeztetést a viharos szél miatt

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén