szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy amerikai ügynökségnek nem tetszik, hogy a Red Dead Redemption 2 kiadója a megkérdezésük nélkül használta fel a cég nevét.

Az Egyesült Államokban gyakori, hogy egyesek pert indítanak a sikeres játékkiadók ellen. A legtöbben ilyenkor azzal vádaskodnak, hogy a program kárt okozott számukra, ez azonban az esetek nagy részében nincs így.

A Red Dead Redemption 2-ben (kritikánk itt olvasható) az általunk irányított bandát egy Pinkerton's nevű, detektívekből álló ügynökség igyekszik elkapni. A napjainkban is működő, a svéd Securitas AB-hoz tartozó vállalat azonban olyannyira rossz néven vette, hogy a megkérdezésük nélkül kerültek be a tavalyi újdonságba, hogy pert indítottak. A cég álláspontja szerint azzal, hogy a program kiadásáért felelős Take-Two a játékban is megjeleníti az ügynökséget, azt sugalmazzák, hogy a Pinkerton hozzájárult az alkotáshoz. Ez azonban nincs így, a dologhoz semmi közük.

Jelenet a Red Dead Redemption 2-ben
©

A The Blast cikke szerint a cég még decemberben kezdett pereskedésbe, de csak most közölték, hogy a Take-Two vagy fizessen egy nagyobb összeget, vagy készüljön egy megállapodás a vállalat nevének játékbeli felhasználása miatt, amelyet jogdíj ellenében hajlandóak csak átadni.

A Take-Two egyelőre nem állt kötélnek, ugyanis szerintük a történelmi események indokolják, hogy az ügynökség jelen legyen a játékban. A kiadó ezért szintén pert indított, mert azt szeretnék, ha történelmi pontosság okán a szerzői joggal védett anyagokhoz engedélyek nélkül is hozzáférhetnének.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!