szerző:
hvg.hu

Csapatban még nem nagyon vetették be az OpenAI botjait, azonban most erre is sor került, a mesterséges intelligencia pedig pont azt tette, amit vártak tőle: alázott.

Az Elon Musk érdekeltségébe tartozó OpenAI mesterséges intelligenciája korábban is lenyűgözően teljesített, ám amikor először küldték hús-vér játékosok elleni harcba, fejlesztők valósággal ledöbbentek a szoftver tudásán.

Az elmúlt időszakban tovább csiszolták a programot, és most újból felmérték, mire képes. A dolgot annyival bonyolították, hogy ezúttal a Dota 2 tavalyi világbajnokait, az OG nevű csapatot vetették be ellene, azt vizsgálva: mihez kezd öt, olyan ember ellen, akik maximális tudással rendelkeznek a játékot illetően. A program legnagyobb meglepetésre most is bebizonyította: nincs párja a világon.

A szoftver ellen harcba induló emberek 2-0-ás vereséget szenvedtek. A küzdelem nemhogy nem volt szoros, a mesterséges intelligenciának erőlködnie sem kellett, hogy felülkerekedjen a hús-vér játékosokon – számolt be a Glitched.

Az eredmény persze bizonyos szempontból nem okozott meglepetést, a botok ugyanis 45 ezer évnyi gyakorlást teljesítettek, mielőtt újból csatába álltak az emberek ellen. Ha pedig nem meccselnek, napi 180 évnyi tudást igyekeznek magukba szívni. Részben ennek köszönhető, hogy a program maga sajátította el a Dota 2 szabályait, vagyis a játékot ő maga tanulta ki – fejlesztői csak megmutatták neki, mit vizsgáljon.

Bár az OpenAI robotja egyelőre "csak" a videojátékokban teljesít igazán jól, a fejlesztés céljai jóval grandiózusabbak ennél. A szakemberek olyan programot szeretnének belőle, amely idővel bármilyen feladatot képes lehet ellátni.

A cégnek létezik egy másik projektje is, az azonban nem sikerült olyan jól, mint tervezték: egy egyszerű algoritmust akartak belőle létrehozni,

de egy sokkal veszélyesebb dolog jött létre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Itt vannak az ötöslottó számai

Itt vannak az ötöslottó számai

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor