szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Intel kiszállt, a Qualcomm beszállt – mármint ami az 5G-modemek szállítását illeti az Apple-nek. Azonban egy másik nagy név is felbukkant a lehetséges beszállítók között.

Váratlanul érte a tech-világot, hogy az Intel kiszállt az 5G-modemüzletből, és legalább ilyen bombaként hatott az a hír is, hogy véget vetett a sokéves jogi csatározásnak a Qualcomm és az Apple. Ez utóbbi folyománya pedig az, hogy lesz, aki az Intel helyett 5G-s modemeket (és nem is akármilyeneket) szállít majd az Apple-nek, ami egyúttal arra is reményt ad, hogy már 2020-ban lehet 5G-s iPhone.

©

Persze az Apple is tudja, hogy nem szabad kiszolgáltatva lenni egyetlen gyártónak, és – állítja a neves Apple-szakértő, a TFI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo – az Apple másik beszállítót is keres, és ez a cég nagy valószínűséggel a Samsung lesz. Ez viszont azt jelentheti, hogy a 2020-as 5G-s iPhone-nak kétféle változata lesz, az egyikben a Qualcomm, a másikban a Samsung modemchipje dolgozik majd. A két beszállító egyébként nemcsak a határidők betartását garantálhatja, hanem jobb alkupozíciót is biztosíthat az Apple-nek.

[Epekedni fog az 5G-s internet után, ha megmutatjuk, hogy mire jó]

Az elemző szerint idén viszont még bizonyosan nem lesz 5G-s iPhone, az Apple amúgy sem szereti azonnal belevetni magát a technológiai újdonságokba, inkább a kivárásra játszik. Viszont a 2020-as 5G-s iPhone – véli Ming Chi Kuo – jelentősen megdobhatja az iPhone-eladásokat, amire bizony szüksége lehet az Apple-nek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: D. Csaba a gyilkosság helyszínen mutatta meg, hogyan ölte meg a gödöllői vállalkozót

Videó: D. Csaba a gyilkosság helyszínen mutatta meg, hogyan ölte meg a gödöllői vállalkozót

Angela Merkel a legbefolyásosabb nő idén

Angela Merkel a legbefolyásosabb nő idén

Elkezdtek kikelni a teknőcbébik az olasz strandokon – videó

Elkezdtek kikelni a teknőcbébik az olasz strandokon – videó