szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb megkötés érkezett a májusi nagy Windows-frissítés előtt: ezúttal a géphez csatlakoztatott USB-kulccsal vagy SD-kártyás tárolással kapcsolatban.

Néhány hét múlva érkezik a Windows 10 első idei nagy frissítése, ami tulajdonképpen már gyártásra kész állapotban van (RTM), de a terjesztése előtt még az utolsó teszteket végzik rajta. A Microsoft már közzétette a gépben dolgozó processzorokkal szemben támasztott elvárásait, és már azt is tudni, legalább mekkora tárhelyre van szükség a frissítéshez. Most egy újabb megkötés is kiderült: a Microsoft blokkolja a májusi update-et azokon a gépeken, amelyekhez – a tárolási kapacitás kiterjesztése céljából – USB-meghajtó vagy SD-kártya csatlakozik. Ezeken a gépeken hibaüzenet jelenik majd meg, amely szerint „ezt a PC-t nem lehet Windows 10-re frissíteni”.

Az ok: a meghajtó-áthelyezés. Ugyanis ha az említett eszközök mondjuk a D meghajtót foglalják el, akkor a frissítés után az E meghajtóra kerülnek át (de persze ugyanígy más betűjelek is elképzelhetők). A legtöbb felhasználónak ez nem jelentene problémát, azonban az üzleti gépek számára a meghajtó betűjelének változása komoly gondokhoz vezethet. Éppen ezért döntött úgy a Microsoft, hogy biztos, ami biztos, inkább blokkolja a frissítést az ilyen gépeken.

©

Megijedni persze nem kell, bár e „hiba” komolynak hangzik, a megoldása pofonegyszerű: a frissítés előtt el kell távolítani a gépből az USB-kulcsot vagy az SD-kártyát (csak azután maradjon elég tárhely). A Microsoft ígéri, hogy ez a probléma a jövőbeli frissítéseknél már megoldódik, de a mostani update még nem tartozik ezek közé. A redmondiak sem halasztanának ugyanis az utolsó pillanatokra egy ilyen fontos változást, illetve annak tesztelését.

[Azt olvasta már, hogy elkaszálta a Microsoft a funkciót, ami a Windows 10 nagy újdonsága lett volna?]

Ha máskor is tudni szeretne a Windows újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Lánya indulhat a motorbalesetben elhunyt fideszes körzetében

Lánya indulhat a motorbalesetben elhunyt fideszes körzetében

Még várni kell a koronavírusos Sergio Perez visszatérésére

Még várni kell a koronavírusos Sergio Perez visszatérésére