szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kihalt, sötét utca sokak számára félelmetes lehet. Az alábbi alkalmazás abban segít, hogy ilyen helyzetben is viszonylagos biztonságban érezhessük magunkat.

Családtagjaink, barátaink óvhatnak bennünket, ha későn, sötétben kell hazamennünk, s tehetik mindezt egy egyszerű alkalmazáson keresztül. Az Androidra és iOS-re egyaránt letölthető bSafe-et ezért nemcsak a saját telefonunkra kell telepíteni, hanem mindazokéra, akiket megbízunk az „őrködéssel”.

A letöltés után engedélyezni kell az alkalmazás számára, hogy azonosítsa a helyzetünket. Ha a későbbiekben úgy érezzük, hogy veszélyben vagyunk, csak érintsük meg a nagy SOS gombot az alkalmazás főmenüjében (a fizetős Premium változatnál ugyanehhez egy kódszó kimondása is elég). A bSafe azonnal értesíti a megadott kontaktokat, és – ha úgy állítottuk be előzőleg – hang- és videostreamet indít arról, ami körülöttünk történik, és felvétel készül minden érintett telefonjára. A család ezután már belátásának megfelelően intézkedhet.

©

Arra is van lehetőség, hogy meghívjuk bármelyik kontaktunkat: kövessen a szemével és a fülével bennünket, így elvileg sosem vagyunk egyedül. Még hamis telefonfunkció is beállítható. azaz vészhelyzetben megszólal a telefonunk, ami gyakran elriasztja a támadót. Az időzítő funkcióval beállítható, hogy a bSafe meddig kövesse a felhasználót. Az alkalmazás még egy riasztó szirénahangot is elindít, ha megérintjük a megfelelő gombot. Sajnos néhány funkcióért már fizetni kell az appon belül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!