szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Amazon is ott van a Las Vegas-i Re:MARS konferencián, ahová nem akármivel érkeztek: itt mutatták be új csomagküldő drónjukat, amely nem csak függőleges emelkedésre képes.

Az Amazon hosszú ideje kísérletezik a drónos csomagszállítással, mert meglátásuk szerint ez lesz a jövő egyik legfontosabb és legkényelmesebb hozadéka. A cég ezért különböző eszközöket fejleszt, most pedig olyan megoldással álltak elő, ami több dolog miatt is érdekesnek tűnik.

Egy új drónról van szó, amit a Las Vegas-i Re:MARS konferencián mutattak be, és amelyik a cég Prime Air szolgáltatásában működő kézbesítőket gazdagítja. A fejlesztés dönthető szárnyelemekkel rendelkezik. Ezek segítségével nem csak függőleges emelkedésre képes, előredőlve is tud repülni.

Az újfajta mozgásnak hála az Amazon szerint a drón gyorsabb közlekedik, 24 kilométeres hatótávolságon belül pedig akár 30 percen belül házhoz viszi a megrendelt csomagot. Persze ne több kilós termékekre gondoljunk, azokat ugyanis nem bírja el: a maximális terhelhetősége 2 kilogramm. De az Amazon nem is nehéz dolgok szállítására tervezte, a cél a gyorsaság, hogy a vevő mielőbb a kezében tudja tartani az áruházban kiválasztott portékát.

A cég egy videót is kiadott az újdonságról – ezt látni fent –, ami remekül bemutatja a drón mozgását és sebességét. Fontos leszögezni, hogy a felvétel nem számítógépes animáció, minden, ami megjelenik rajta, az a valóságban is megtörtént. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy a Prime Air drónt mikor veti be az Amazon. A tesztelések rendre hosszú időbe telnek, így az első kiszállításokra sem mostanában fog sor kerülni.

A jövőben teljesen új drónok is megjelenhetnek, amik nem csak a csomagszállításban segíthetnek majd nagyon sokat az embereknek.

Ha érdekli a dróntechnológia, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán a lengyel vezérhajót követné, de az nagyon más irányba megy

Orbán a lengyel vezérhajót követné, de az nagyon más irányba megy

Csökkenhet a tesztkapacitás a hatósági ár miatt

Csökkenhet a tesztkapacitás a hatósági ár miatt

Nehezen, de továbbjutott a Fehérvár Máltán

Nehezen, de továbbjutott a Fehérvár Máltán