szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A G Data elemzői egy olyan számítógépes kártevőt fedeztek fel, amely a G Data ikonjával visszaélve a német biztonsági szoftvernek igyekszik álcázni magát.

A kártevő szolgáltatásként regisztrálja önmagát a rendszerben, azzal hogy a "%PROGRAMFILES%\%s.rar" -ba másolja önmagát – olvasható a G Data blogján. Mindehhez az antivírus program ikonját vette kölcsön, így a felületes nézőnek úgy tűnhet, hogy G Data biztonsági megoldása fut a gépen.

Közelebbi megtekintéskor azonban kiderül, hogy a mintát a Beijing Kingsoft Security software Co. Ltd., vagyis egy kínai cég írta alá, természetesen egy nem érvényes tanúsítvánnyal. A német vállalat közlése szerint valójában a Gh0st RAT nevű kártevővel állunk szemben.

A Gh0st RAT – különféle változataiban – immár 2009 óta fertőzi a számítógépeket. A trójai program kémkedik a felhasználó iránt, az így szerzett adatokkal arra is alkalmas, hogy a bűnözők távolról átvegyék az irányítást a PC felett.

A G Data tájékoztatása szerint a kártevőt saját valódi antivírusprogramja képes kiszűrni.

Ha Windows van a gépén, akkor ezekkel a vírusvédő programokkal jár a legjobban.

Ha máskor is értesülni szeretne a terjedő számítógépes vírusokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

Benedek Tiborral közös képpel emlékezett Epres Panni a házassági évfordulójukról

Benedek Tiborral közös képpel emlékezett Epres Panni a házassági évfordulójukról

Koronavírus: 24 új fertőzött, két idős halott

Koronavírus: 24 új fertőzött, két idős halott