szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sir David Attenborough 2019 második felében új sorozattal jelentkezik, amelyet négy éven át készített a temrészettudós. Ebből is láthatott részletet a Glastenbury fesztivál közönsége, akiknek köszönetet is mondott.

A nyári zenei fesztiálok – egyfajta társadalmi felelősségvállalásként – igyekeznek minden évben valamilyen kisebb-nagyobb ügyet a zászlajukra tűzni. Így tett idén a világ egyik legismertebb rendezvénye, a Glastonbury fesztivál is, amely úgy döntött, nem árusít műanyag palackos vizet. Hogy a környezettudatosság fontosságára még inkább felhívják a figyelmet, egy különleges vendég is színpadra lépett:

Sir David Attenborough.

A világ legismertebb természettudósa Kylie Minogue koncertje előtt lépett a deszkákra, majd köszönte meg a rendezvénynek és a vendégeknek, hogy nem használnak műanyag palackot – számolt be róla a BBC. A közönség óriási üdvrivalgással köszöntte a 93 éves szakembert.

Attenborough megjelenése előtt a Kék bolygó II című sorozatából mutattak képeket és hangokat. Mint mondta, ez a sorozat volt az, amely megmutatta, mit csinál a műanyagszennyezés a tengerben élő állatokkal. A sorozatnak komoly hatása volt, ennek végeredménye péládul az is, hogy a Glastenbury fesztiválon nem árulnak palackos vizet.

[Húsbavágó lesz David Attenborough legújabb dokumentumfilmje]

A természettudós hangsúlyozta, az, hogy a fesztivál (és ezzel a fesztiválozók) nem használ(nak) flakonos vizet, nagyjából 1 millió műanyag palackkal kevesebb kerül a szemétbe.

A beszéde végén a Seven Worlds, One Planet című új sorozatából is láthatott a közönség némi előzetest, amit négy éven át készített stábjával Sir David Attenborough. A szériát az év második felében tűz majd műsorra a BBC One.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajnokok Ligája: kikapott a Real Madrid, Szoboszlaiék Moszkvában nyertek

Bajnokok Ligája: kikapott a Real Madrid, Szoboszlaiék Moszkvában nyertek

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak