szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a streaming szolgáltatásokkal vált teljesen priváttá a zenehallgatás, a folyamathoz a Sony Walkmanjének sikerei is kellettek. Az eszköz épp a napokban lett 40 éves.

Talán maga a Sony sem gondolta, hogy bárhol (és bármikor) előkapható zenelejátszójával mekkora forradalmat indít majd. Természetesen a Walkmanre gondolunk, melyből számos verzió került piacra, köztük az 1979-es TPS-L2. A Walkman igazi jelenség lett, és bár a készülékek nagyon megváltoztak,

a gyártó nem felejtette el, honnan indult az egész.

A Sony egy különleges videót adott ki az immár 40 esztendős múltra visszatekintő Walkman kapcsán, melyben a főbb változatok mellett a kazettást megoldást váltó discmanekről is megemlékeznek. Úgy, ahogy azt kell:

A videó természetesen nem csak nosztalgiázás miatt jó, az is szemügyre vehető benne, honnan, hova jutott az ipar. Míg ugyanis a felvétel eleje a főleg nyomógombbal működő készülékeket mutatja be, a vége felé már az érintőképernyős eszközök kerülnek fókuszba.

Ha valaki tételesen is átböngészné a walkmanek "családfáját", egy, az ünnephez kapcsolódó weboldalon ezt is megteheti. A lapon a készülékek fontosabb jellemzői és megjelenési évük is böngészhető.

A walkmanek egyébként napjainkban sem haltak ki, 2016-ban a Sony például egy 1 millió forintba kerülő változatot adott ki, de olyan is készült, amelyik Androidot futtat, igaz, pont nem az alkalmazások miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!