szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden hallgatja meg az amerikai szenátus David Marcust, aki a Facebookon belül a cég saját kriptopénzéért, a Libráért (is) felelős. Már tudni lehet, hogyan áll a kétségekhez a cég.

Bő egy éve lehetett már arról pletykákat hallani, hogy a Facebook saját pénz bevezetésére készül, végül azonban június közepén álltak elő a Librával. A kriptovalutát a tervek szerint 2020-ban vezetnék be, amihez olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint az eBay, a MasterCard, a PayPal, a Spotify, az Uber, a Visa és a Vodafone.

Az amerikai törvényhozás azonban nincs elragadtatva az ötlettől, hogy a Facebook csak úgy fejest ugorjon a pénzügyekbe, és Donald Trump sincs elájulva az elképzeléstől. Éppen ezért arra kérték Zuckerbergéket, hogy halasszák el a Libra bevezetését addig, amíg a legfontosabb biztonsági és finanszírozási kérdésekre meg nem találják a megnyugtató válaszokat – írja az Engadget.

A cég képviselőit június 16-án hallgatja majd meg az amerikai szenátus. A közösségi oldal illetékes vezetője, David Marcus annyit már most elárult: addig nem vezetik be a kriptopénzt, amíg az amerikai döntéshozók és szabályozók minden fontos kérdésére megnyugtató választ nem tudtak adni.

[Vajon lufi a bitcoin, vagy tényleg ez a jövő? Hol fizethetünk, és hogyan kereskedhetünk kriptopénzzel? Mitől olyan biztonságos és átlátható a blokklánc? Válaszok a Kriptopénz ABC-ben.]

Marcus az eddig felmerült kételyek kapcsán megjegyezte, kriptopénz mögött álló Libra Association nem tárol majd felhasználói adatokat – a szükséges tranzakciós adatokon túl –, és a Calibra pénztárcába sem enged majd senkinek betekintést.

©

Marcus szerint a Librát a Facebook fizetőeszközként, nem pedig befektetésként kezeli majd. Azt szeretnék, hogyha Svájc lenne ennek a szabályozója, ezért is található Libra Association székhelye Genfben.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Az Iszlám Állam feltámadása fenyeget Szíriában

Az Iszlám Állam feltámadása fenyeget Szíriában

Másfél évszázada írják, milyen meleg van – az elmúlt öt évben volt a három legforróbb július

Másfél évszázada írják, milyen meleg van – az elmúlt öt évben volt a három legforróbb július