szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tasbi néven mutatta be a Facebook Reality Labs annak a karkötőnek a prototípusát, ami a jövőben kényelmesebbé teheti a virtuális valóság "élvezetét".

A virtuális valóság kicsit olyan, mint a 3D-s mozi: egészen addig nem lesz teljesen élvezethő az élmény, amíg valamilyen kiegészítőt kell használni hozzá. Előbbire ez hatványozottan igaz, a VR-eszközök ugyanis meglehetősen nagyok. A Facebooknál éppen ezért azon dolgoznak, hogy megpróbálják lekicsinyíteni, ezzel együtt pedig kényelmesebbé tenni a tartozékokat.

A Reality Labs nevű fejlesztőcsapatuk ezen okból fejlesztette ki a Tasbi nevű készüléket, ami első ránézésre olyan, mint egy nagyra nőtt okosóra. A készülék rezgésekkel és a nyomásérzékelésre építve igyekszik kiváltani azt a hatást, amire például egy VR-kesztyű képes.

©

A tervek szerint mindkét csuklón egyet-egyet kellene viselni, így a felhasználó minden olyasmit érezne, ami a virtuális valóságban történik – például egy gomb megnyomását vagy tárgy felemelését. Sajnos a kéz mozgását követő szenzorok egyelőre hiányoznak belőle, így a gépi látásra kell támaszkodnia – írja az Upload VR.

A Facebook azt ígéri, hamarosan közzéteszik a készülékhez tartozó kutatási anyagaikat is, de a közeljövőben kész termék még biztosan nem lesz belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivont egy gyógyszert a forgalomból az OGYÉI

Kivont egy gyógyszert a forgalomból az OGYÉI

2011 óta most derült rá fény: ilyen kamerája lett volna a Google-nek, ha nem szól közbe a YouTube

2011 óta most derült rá fény: ilyen kamerája lett volna a Google-nek, ha nem szól közbe a YouTube

Újra az angol első osztályban a Fulham

Újra az angol első osztályban a Fulham